10/20/2019

Una multitudinària manifestació inunda els carrers de Tortosa en contra de la sentència del procés

Aquest divendres va tenir lloc la manifestació més multitudinària de les Terres de l'Ebre dels últims anys, aplegant gairebé 5.000 persones sota el clam unànime de "Llibertat" en solidaritat amb els presos polítics injustament condemnats amb el resultat de la sentència del procés que el Suprem dictà el passat dilluns.

Estem, de nou, al davant d'uns altres dies que esdevindran segur històrics per tot el que està passant, sobretot, a la capital del país, al llarg d'aquests dies.

I des de les Terres de l'Ebre la resposta no podia ser una altra que la d'inundar els carrers de la capital ebrenca en motiu de la convocatòria de la Vaga General defensada per USTEC-STEC i la Intersindical-CSC. El seguiment de la vaga ha estat força irregular a les nostres terres, malgrat que, a nivell català, la PIMEC confirma que ha estat una de les més seguides dels darrers anys.

I just després dels parlaments dels convocants de la manifestació a la plaça Barcelona, els participants han sortit en una multitudinària marxa tallant l'Avinguda de la Generalitat, malgrat que, d'un inici, no es disposava dels permisos per part dels Mossos d'Esquadra.

La capçalera estava íntegrament formada per estudiants del sindicat d'SPEC i va arribar a omplir el pont del Bimil•lenari de punta a punta tallant-ne el trànsit en tots dos sentits. En un inici, la manifestació havia de posar el seu punt i final a la rotonda dels nusos, a la C-12, però no fou així i es va allargar fins a la rotonda dels 4 camins. A partir d'allà, un grup més reduït dels manifestants encara van continuar la marxa fins a la Plaça de l'Ajuntament, efectuant una parada, que va aixecar una certa polèmica, al davant del quarter de la Guàrdia Civil de Ferreries.

Text i fotografia: Irene López