10/02/2019

Tortosa se suma a la vaga mundial pel clima

El passat divendres, Tortosa també va voler sumar-se a la vaga mundial pel clima seguint el moviment "Fridays for future", impulsat per l'activista Greta Thunberg.

I és que l'emergència climàtica comença a preocupar la ciutadania de forma col·lectiva però, sobretot, ha començat a tenir el seu impacte entre la població més jove que han començat a reivindicar cada divendres que cal que els governants mundials actuïn al més aviat possible per aturar aquesta regressió constant que està patint el nostre planeta.

A Tortosa, l'acte va estar impulsat per diversos col·lectius com la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Greenpeace o el JEPEC. Els participants van concentrar-se a la plaça Barcelona, on va fer-se la lectura dels parlaments, i, tot seguit, van manifestar-se al llarg de l'Avinguda Generalitat, la Plaça Agustí Querol, el Carrer Sant Blai, Cervantes i Carrer Argentina.

Des de la JEPEC es va voler destacar que "si no es fa res, la realitat ens esclata a la cara" i que "l'emergència ha arribat i no ens podem quedar de braços creuats".

Per la seva banda, el representant de Greenpeace Catalunya, Daniel Méndez, va destacar que "en els darrers anys la temperatura de la mar Mediterrani ha incrementat 1,2º, uns nivells en els quals seria capaç d'alimentar-se un huracà" i que "necessitem que les decisions que es prenguin es facin seriosament i de debò perquè encara hi som a temps".

Pel que fa al portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va detallar que "en un cas com aquest havíem de tornar a sortir al carrer perquè és important que la gent de les Terres de l'Ebre ens fem sentir i hi participem" i que des de la plataforma "demanem al Govern central que eviti la regressió del Delta i que garanteixi el futur de les Terres de l'Ebre".

En la mateixa línia, l'altre representant de la PDE, Joan Antoni Panisello, va referir que "hi ha tempestes descomunals, canvis en l'atmosfera que només són les conseqüències que estem vivint del canvi climàtic" i que "el que hem de procurar que a curt termini es reverteixi i es posin en funcionament energies renovables i sostenibles". Mentre que, en relació al moviment "Fridays for future", va dir que "és molt positiu que hi hagi gent tan jove al darrere perquè té un valor incalculable i animarà a molta gent a conscienciar-se perquè això s'ha de canviar".

 

 

Tortosa, Terres de l'Ebre, 27 de setembre de 2019

 

Redactat per: Irene López i Favà