10/18/2019

Tortosa ret un homenatge a Companys marcat per la sentència del procés

Els membres de la corporació municipal de l'Ajuntament de Tortosa van homenatjar el President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, en el dia del record del seu brutal afusellament per part del règim franquista.

L'acte s'ha dut a terme al monòlit del parc que duu el seu nom al barri de Ferreries, però enmig d'unes dates clau molt marcades per la resposta a la sentència del procés.

En els parlaments, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que "el President Companys va ser injustament assassinat a trenc d'alba", tot recordant les seves últimes paraules: "Per Catalunya!"

Pel que fa a la sentència, ha dit que "estem en uns moments en què el poble català està consternat i afligit pel cop dur que suposa per les institucions catalanes" i que "ens trobem en una hora greu que hem d'enfrontar amb més fermesa i dignitat".

Per acabar recordant que, com deia Companys, "tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tornarem a vèncer".

A l'homenatge han assistit els líders de Junts per Catalunya, Movem Tortosa, ERC i el PSC, que han acompanyat l'alcaldessa fins al monòlit on s'ha fet l'ofrena floral.

Al final, una alumna del Conservatori de Música de Tortosa ha interpretat 'El Cant dels Ocells.'

Text i fotografia: Irene López