10/24/2019

Segon cap de setmana del VII Festival de Músiques en Terres de Cruïlla


El VII Festival de Música en Terres de Cruïlla viurà els pròxims dies 26 i 27 d'octubre, el segon cap de setmana d'activitat. Hi ha dos actes destacats com són el Taller ImproPlay, a càrrec de la cantant i creadora de performances Laura Guarch. És un taller de creació on es vol treballar el potencial creatiu utilitzant les eines que tenim més a la vora el cos i la veu. S'hi vol crear, explorar, jugar, improvisar i compondre diferents coreografies que es podran veure públicament el diumenge a la tarda a la Casa de la Cultura (17 h). El taller està adreçat a alumnes entre els 11 i els 17 anys, que treballaran tres sessions repartits en dos grups d'entre 15 i 25 alumnes. Per a participar en el taller es necessita inscripció a centredestudis.lasenia@gmail.com

Dissabte a la tarda a la plaça Catalunya, també hi haurà la trobada de grups de danses tradicionals amb la participació del Grup de Danses de la Jana, Esbart Dansaire Rapitenc de Sant Carles de la Ràpita i el Grup de Jota de la Casa d'Andalusia de la Sénia, i la música dels Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia.

Pel que fa a la jornada «Música i Dansa en Terres de Cruïlla» que es va haver d'ajornar dissabte passat, així com el taller de dansa i el sopar, s'ha programat per al pròxim dia 14 de desembre. Més endavant es faran públics els ponents participants i les activitats previstes. A més de la jornada de formació també queda per realitzar l'acte de cloenda, que continua fixat per al dia 30 de novembre. Es tracta d'un espectacle de nova creació, BanDaNsant, de la ballarina, coreògrafa i performance ebrenca Sònia Gómez, que estarà acompanyada per la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca.

El Festival de Músiques en Terres de Cruïlla, que enguany està dedicat al binomi música-dansa i per això totes les activitats intenten aprofundir en aquesta relació, està organitzat pel Centre d'Estudis Seniencs, l'Agrupació Musical Senienca, l'Institut Ramon Muntaner i l'Ajuntament de la Sénia. El festivam compta a més amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Sénia, del Campus Extens de la URV, del Programa d'Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obre i la Casa de Andalucía de La Sénia.

Més informació a https://musiquesenterresdecruilla.wordpre