10/17/2019

Oberta la 8a convocatòria dels Premis IDECE per afomentar la projecció de les Terres de l'Ebre

L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) ha obert ja la 8a. convocatòria dels Premis per a fomentar la projecció de les Terres de l'Ebre.

Premis que tenen per objectiu fomentar i impulsar la projecció de les comarques ebrenques i alhora estimular l'elaboració de treballs i projectes de qualitat i rigorosos que permetin conèixer millor la realitat i les perspectives de futur de les Terres de l'Ebre.

En aquest sentit, fins al 23 d'octubre l'alumnat dels centres educatius de les Terres de l'Ebre que cursen Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Superior i, també aquell alumant ebrenc de la resta d'instituts de Catalunya o a l'Institut Obert de Catalunya (IOC), poden presentar els seus treballs als Premis IDECE 2019.

Els treballs que opten als Premis han de tractar sobre qualsevol àmbit temàtic (medi natural, història, economia, art i patrimoni, etc.) relacionat amb les Terres de l'Ebre i amb el seu desenvolupament.

En concret, les persones participants als Premis IDECE han de presentar el treball original en paper, en CD o en llapis de memòria USB en què s'hagi enregistrat el treball en format PDF. Ha de fer constar el títol i el pseudònim de l'autor o autora, sense firma, en un sobre tancat, que ha d'incloure també la sol·licitud de participació i adreçar-lo a la seu de l'IDECE, plaça Gerard Vergés, 1 de Tortosa.

Els guardonats amb els Premis IDECE tindran una aportació econòmica: el 1r premi 1.500 euros; el 2n premi 1.000 euros; el 3r premi 700 euros i el 4t 500 euros. A més a més, l'IDECE considera la possibilitat de publicar, en paper, el treball que hagi obtingut el primer premi.

Amb tot, els Premis poden declarar-se deserts si el jurat considera que els treballs no reuneixen els mèrits suficients per ser guardonats.