10/16/2019

Nit especial al Museu de Tortosa per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni

Divendres al vespre, Tortosa es va sumar a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb una jornada de portes obertes durant tot el cap de setmana al Museu de Tortosa.

Però la nit de divendres es va fer un acte conjunt entre el Museu de Tortosa i l'associació cultural Dillums al Forn que van preparar una jornada de recitació de poemes inspirant-se en l'obra Absència, d'Abu-Bakr Al-Turtuixí, que està reproduïda en una de les vitrines expositives del mateix museu. Així doncs, diversos autors i autores ebrencs com Emigdi Subirats, Màrius Pont, Sílvia Panisello o Lluís Martín-Santos, entre d'altres, van recitar les adaptacions al poema d'Al-Turtuixí.

L'acte va comptar amb la presència del regidor de cultura, Ximo Martorell i, a més, va estar maridat per un tast de vins del Priorat.

Tot just després, es va fer un concert a l'interior de l'exposició permanent del museu a càrrec del pianista Lluís Capdevila, que presentava el seu nou àlbum, "Cinemàtic Ràdio".

Aquestes jornades tenen com a objectiu donar a conèixer i fomentar el patrimoni cultural i material del país organitzant activitats lúdiques, festives i gratuïtes que obrin les portes d'espais distingits perquè tant els ciutadans autòctons com els forans puguin endur-se una bona impressió, un tast, de tot el que es pot descobrir visitant més a fons els béns culturals de la zona.

Text i fotografia: Irene López


Tortosa, Terres de l'Ebre, 11 d'octubre de 2019


Redactat per: Irene López