10/02/2019

La VII Mostra Ebre Beer 2019 torna a ser un èxit


L'Ebre Beer arriba a la seva VII edició tancant amb un miler de consumicions servides en una jornada de gaudi en la qual es van aplegar un total de 8 empreses de cervesa artesana, d0'arreu del país, al voltant de la plaça Lluís Companys del barri de Ferreries.

Els visitants, no essencialment els amants de la cervesa artesana, han pogut endinsar-se a la mostra per poder fer un tast d'alguna de les prop de 50 varietats de cervesa artesana que s'han arribat a oferir. A més, la mostra va acompanyada de diferents estands de venda de tapes, pizzes o food trucks que fan que sempre es pugui acompanyar amb menjar una bona cervesa artesana o ecològica.

I és que, l'organitzador de la mostra, Ferran Faiges, ha destacat que "aquí hi podem trobar cerveses de molt alta qualitat, amb productes que han estat premiats a la Barcelona Beer Challenge". Faiges s'ha mostrat satisfet de l'increment d'assistents que cada any viu l'Ebre Beer, malgrat que enguany s'hagi retardat unes setmanes el certamen, atès que es va haver de d'aplaçar per les inclemències meteorològiques. Aquest fet, explicà que els ha fet perdre dos dels participants que havien de venir, com ho és el cas de Segarreta, perquè es trobaven en altres mostres.

No obstant això, l'Ebre Beer ha tornat a demostrar que, al llarg d'aquests anys, s'ha convertit en la mostra de les cerveses artesanes per excel·lència de les Terres de l'Ebre. Potser per això, hi ha cervesers com Lo Vilot que segueixen participant-hi any rere any.

Així ens ho ha referit la seva comercial, Quiònia Pujol, que és el tercer any que assisteix a la mostra i considera que "l'Ebre Beer és tota una oportunitat tant per als grans com per als petits empresaris cervesers, en un territori que valora molt positivament la importància de les cerveses artesanes, però també les ecològiques".

Pujol ha explicat que des de Lo Vilot han dut algunes cerveses especials per a la mostra com ho és el cas de Zàtec, que ha estat guardonada amb dues medalles internacionals, lliure de gluten i feta a l'estil Belgian Ale. També hi destaca Harvest, una cervesa única i de collita pròpia elaborada amb llúpol fresc, i Verema, una cervesa que es fa amb la col·laboració del celler La Gravera, de fermentació espontània, i que consta d'un 25% de raïm.

En declaracions a la premsa, el regidor de fires i promoció econòmica, Sisco Pepió, destacà que "aquesta mostra es troba ja plenament consolidada" i que "això es demostra en la difusió que es fa al conjunt del territori ebrenc de les cerveses artesanes de proximitat".

A més, enguany la mostra ha incorporat dues novetats. Una d'elles n'és l'Ebre Beer Cup que, per votació popular, s'ha premiat quina es considera la millor cervesa participant. I la guanyadora ha estat una local, la cervesa Matoll Saüc. Al mateix temps, també s'ha sortejat un sopar per a dues persones al restaurant de El Forn de la Canonja. Pel que fa a l'altra novetat, s'ha fet un concurs a Instagram on la ciutadania podia participar-hi penjant fotografies de la mostra amb el seu hashtag. La guardonada s'ha endut un lot de cerveses artesanes de Lo Gambusí.

La jornada va comptar també amb la participació del Gremi Lúdic Desperta Ferro, amb el concert del grup local X-Versions i amb el DJ, Sergi Roda.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 28 de setembre de 2019

Redactat per: Irene López