10/02/2019

La fundació bancària La Caixa aporta 4.000 euros per la confecció vestits d''El casament reial' de Gandesa

L'Ajuntament de Gandesa ha firmat avui un conveni amb la fundació bancària La Caixa per a l'elaboració i la confecció dels vestits de la festa de recreació història 'El casament reial', que tindrà lloc a Gandesa els dies 19 i 20 d'aquest mes. La fundació bancària aporta 4.000 euros per a cobrir les despeses de la compra de la roba i l'arranjament dels vestits d'època que lluiran els actors i figurants de la representació. La confecció dels vestits anirà a càrrec de modistes de la població, amb el suport de l'associació La Dona Gandesana.

La festa de recreació històrica de Gandesa rememora l'intent fallit d'unificar dinàsticament els regnes d'Aragó i de Castella amb el casament de l'infant Jaume, de Catalunya i Aragó, i la princesa Elionor, de Castella i Lleó. La cerimònia va celebrar-se a Gandesa l'any 1319, però el nuvi, a causa de la seua vocació religiosa, va deixar la princesa al peu de l'altar, amb la qual cosa  ni el matrimoni ni la unió dinàstica van arribar a consumar-se. Aquest fet, conegut popularment com la farsa de Gandesa, complix enguany el set-cents aniversari, per la qual cosa l'Ajuntament i les entitats de la ciutat han organitzat una celebració especial durant dos dies.

Els actes que s'han preparat impliquen la participació d'un centenar de persones del municipi en qualitat d'actors i figurants de la representació del casament, a banda d'un seguit de grups d'animació i artistes que participaran en els actes complementaris, així com artesans i paradistes que oferiran les seues mercaderies al Mercat de Productes de Proximitat. L'acte principal de la festa seran les diferents representacions del casament reial que tindran lloc durant el cap de setmana en diversos escenaris històrics de la població, a càrrec del Grup de Teatre La Farsa, amb la col·laboració de diferents entitats locals.