10/09/2019

La consellera Teresa Jordà presenta la VII Setmana Bio per l'alimentació ecològica

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada per la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, presentarà en roda de premsa aquest divendres, 11 d'octubre de 2019, a les 11.00h a la seu del Departament d'Agricultura, la VII Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que tindrà lloc del 19 al 27 d'octubre, amb un programa que s'acosta a 250 activitats variades que es celebraran arreu del territori català.
 
A l'acte, hi participaran diverses persones que han organitzat activitats dins del programa, cadascuna en representació de les cinc famílies d'activitats amb les quals s'organitza la Setmana Bio. Les experiències d'aquestes persones seran presentades de la mà de Núria Coll, periodista i directora de la revista Ets el que menges.
 
Per part dels productors ecològics que ofereixen visites a les seves explotacions, granges i obradors, participarà en Jordi Claperols, coordinador de la recuiteria del Mas Marcè i Làctics Perelada, una empresa dedicada a la cria d'ovelles ripolleses i a l'elaboració de formatges i productes làctics, que compta amb la marca Ecolàctics de Peralada. Pel que fa a la família d'activitats comercials, parlarà en Vadó Mora, de l'empresa BioConsum, i en nom de la cooperativa de botigues Molsa, una xarxa de botigues associades a BioConsum. La Carolina Domínguez, presidenta de l'Era (Espai de Recursos Agroecològics), una associació dedicada a la divulgació de la producció ecològica i l'agroecològia, participarà en nom dels promotors d'activitats de divulgació de la Setmana Bio, mentre que en David Isern, director de Cerdanya Ecoresort, comentarà la seva participació en la família d'activitats gastronòmiques i de restauració. Per últim, i com a una de les escoles que participen en l'apartat de la Setmana Bio a l'escola, parlaràn l'Emma Pons Perelló i la Neus Martí Serrano, de l'Escola Empordanet de la Bisbal d'Empordà.
 
La Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que ja arriba a la seva setena edició, és un esdeveniment coorganitzat pel Departament d'Agricultura i l'Associació Vida Sana, i que també compta amb la implicació dels Departaments d'Educació i de Territori i Sostenibilitat.