10/10/2019

Inauguracióde l’exposició “Trajectes”, de Miquel Díaz del Campo, a la Biblioteca Municipal de Tortosa

Divendres a la tarda la Biblioteca Municipal Marcel·lí Domingo de Tortosa va acollir l'acte inaugural d'una nova exposició de l'artista, escultor i joier, Miquel Díaz del Campo. Díaz del Campo és nascut a Damiel (Ciudad Real), però fa molt temps que viu a Catalunya, entre Palma de Mallorca i Vilalba dels Arcs. El seu treball és merament vocacional i de les seves escultures intenta fer-ne un reflex de tot allò que l'envolta i que, per alguna raó, li crida l'atenció. D'aquesta manera, Díaz del Campo se sent a gust i confiat amb allò que fa i així intenta transmetre-ho a l'espectador a través de les temàtiques de les seves peces.

Entenent l'obra d'art com a "aquella que existeix per donar sentit a quelcom que és inèdit a la vida", l'escultor busca l'equilibri perfecte entre el buit i l'espai per omplir-lo amb la seva escultura. És el que ell en denomina "transformar el que ja existeix, tot donant-li una altra forma", i és que s'autoanomena escultor figuratiu per la senzilla raó d'ésser capaç de deformar la figuració present.

Amb "Trajectes" l'autor vol posar la mirada en tots aquells indrets que ha recorregut, no en va, al llarg de la seva vida per extreure'n de les seves millors vivències aquella essència que dóna vida a cadascuna de les escultures que formen part de la mostra. Aquest és el cas d'obres com "Recerca del cercle", on es busca el cercle perfecte amb una desconstrucció d'aquest; "Anell marí", on dintre d'un anell gegantí de metall l'autor plasma el món submarí i les seves algues; o bé, "Vigia", un mite de l'autor, que sempre busca aquelles persones o objectes que ens controlen els nostres passos en tot moment.

La mostra, compta també d'una selecció d'una sèrie de peces d'orfebreria de plata, or, llautó patinat o coure que demostren que mai n'hi ha cap que sigui igual que una altra perquè totes són artesanals, encara que puguem englobar-les sota una mateixa temàtica o concepte.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 27 de setembre de 2019

Redactat per: Irene López