10/15/2019

Els Tastets de Patrimoni de tardor ofereixen un menú de tardor cent per cent riberenc

L'edició de tardor dels Tastets de Patrimoni d'enguany, organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), se centrarà en dos elements del patrimoni de la Ribera d'Ebre, els forns de ginebra i el passat medieval de la població d'Ascó.

El tret de sortida dels Tastets, el donarà el pròxim dimecres 16 d'octubre la conferència "El forns d'oli de ginebre: una indústria a Riba-roja d'Ebre". La xerrada anirà a càrrec de la historiadora Judit Vidal, que explicarà la importància d'aquestes construccions de pedra seca a la Ribera d'Ebre, on tenien una finalitat industrial i comercial. Amb aquests forns s'obtenia l'oli de ginebre que s'ha utilitzat i encara s'utilitza per a una infinitat de remeis.

El segon plat dels Tastets, la xerrada «L'Ascó medieval: la vila de dins i la vila de fora», tindrà lloc el dia 21 de novembre. En aquest cas l'historiador Felip Fucho explicarà el naixement de les dues viles, l'una musulmana i l'altra cristiana, perquè les dues cultures no volien compartir veïnatge.

El menú dels Tastets de Tardor d'enguany el tancaran les postres el dia 23 de novembre. Novament consistiran en una sortida cultural de camp per a conèixer els dos elements patrimonials que s'han descobert amb les xerrades.

Les dues conferències tindran lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona, a les 19 hores, i són d'accés obert. La sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l'adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.

1a Conferència dels Tastets de Patrimoni de tardor: "El forns d'oli de ginebre: una indústria a Riba-roja d'Ebre"

DIA I HORA: Dimecres, 16 d'octubre, a les 19.00 hores.

LLOC: Biblioteca Municipal de Tarragona

ENTRADA: Oberta a tothom