10/01/2019

Els consellers d'Educació i Justícia presenten un projecte de recuperació de la memòria històrica a les Terres de l'Ebre

 

El consellers d'Educació, Josep Bargalló, i de Justícia, Ester Capella presentaran demà al matí un projecte de recuperació de la memòria històrica a les Terres de l'Ebre. Serà a partir de les 11h a la seu dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre. També assistiran a la presentació l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el delegat del Govern al territori, Xavier Pallarès; i el director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

 

Portes de la memòria. De la Batalla de l'Ebre a la deportació dels camps nazis és una iniciativa del Departament d'Educació per apropar als alumnes d'ESO i batxillerat l'experiència dels ebrencs que van viure la guerra i l'exili. Durant l'acte, alumnes de diferents instituts llegiran cartes de testimonis de la guerra –combatents i deportats- i també es presentarà el certamen literari Petjades, vinculat al projecte Portes de la memòria.

 

En acabar, el conseller Bargalló es traslladarà a l'Escola El Temple de Tortosa on acompanyat de la directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Montserrat Perelló, recorrerà les instal·lacions i mantindrà una trobada amb l'equip directiu del centre. Finalment, la comitiva visitarà l'Institut Dertosa –Escola d'Hoteleria de les Terres de l'Ebre.