10/03/2019

El president Torra es reuneix amb els alcaldes de la comarca de la Terra Alta en el marc de l'estratègia País Viu

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la presidència Meritxell Budó, s'ha reunit aquest migdia al Palau de la Generalitat amb els alcaldes de la comarca de la Terra Alta en el marc de les reunions de l'estratègia de dinamització territorial "Un país d'oportunitats, un país viu". A la reunió, també hi ha assistit el vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, Ramon Jornet i el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar.
 
Durant la reunió els alcaldes han coincidit en assenyalar el despoblament i l'envelliment com els principals problemes als que s'enfronta la Terra Alta i han posat sobre la taula la necessitat de revertir aquestes tendències. En primer lloc, mitjançant la posada en marxa de polítiques de suport a l'agricultura que alhora impulsin la indústria agroalimentària. També han posat de manifesta la necessitat d'impulsar un turisme de qualitat i sostenible, que potenciï el sector i, finalment, millorar les infraestructures tecnològiques digitals i la fibra òptica per tal d'evitar la fractura digital i garantir la connectivitat de la comarca, així com millorar les infraestructures viàries i de transport.
 
La consellera Meritxell Budó, que presideix la Comissió per a l'Estratègia de dinamització territorial, ha reiterat que un dels objectius del Govern en aquesta legislatura és la cohesió social i territorial per afavorir el desenvolupament econòmic i la qualitat de vida de les persones arreu del país i que en l'àmbit del món local aquests objectius s'han d'assolir sempre des de la bilateralitat i la comunicació constant amb el territori, i aquest és l'objecte d'aquestes reunions.
 
Un país d'oportunitats, un país viu
 
L'Estratègia de dinamització territorial és un projecte del Departament de la Presidència a través de la Secretaria d'Administracions Locals de la Generalitat, que té com a objectiu reforçar l'aliança entre el Govern i els territoris, treballant de manera bilateral i amb polítiques transversals, per fomentar el creixement econòmic, i així actuar contra el despoblament i l'envelliment, millorar el nivell de vida i garantir la igualtat d'oportunitats dels ciutadans allà on visquin. El passat 8 de juliol es va celebrar al Palau la Comissió Plenària de l'Estratègia, punt de partida del projecte. Fins avui s'han celebrat tres reunions, encapçalades pel president Quim Torra, amb els alcaldes de la Ribera d'Ebre, amb els de l'Alt Urgell i els de la Terra Alta.