10/15/2019

El Consell Comarcal del Montsià aprova la moció de resposta a la sentència del judici del procés

El dilluns 14 d'octubre el consell comarcal del Montsià va celebrar un ple extraordinari i urgent per a l'aprovació de la moció de resposta a la sentència judicial que condemna per sedició, i a alguns d'ells per malversació, als líders socials i polítics.

La moció demana l'amnistia per als presos independentistes i la defensa del dret a autodeterminació. El document consta de deu punts, entre els quals destaca el setè, que convoca als alcaldes a "comprometre's a participar" en l'acte que han avançat que "convocarà el President de la Generalitat el dia 26 d'octubre al Palau de la Generalitat". Dins de la moció també hi ha punts com "mostrar el compromís amb el dret a l'autodeterminació", "exigir l'amnistia" dels presos i les preses polítiques i demanar "al govern de l'Estat espanyol que respecte la legitimitat de les persones escollides democràticament a les institucions catalanes".

La moció és va aprovar per majoria absoluta amb els vots favorables d'ERC, Junts i En comú guanyem, els socialistes es van abstenir. Els tres grups que hi van votar a favor van decidir presentar-la de forma conjunta.

El president de l'ens i alcalde d'Alcanar, Joan Roig,  va destacar que "la independència és l'única solució possible per preservar la democràcia, els drets civils i polítics i que l'estat només ha buscat l'escarment i la repressió només agreujarà el conflicte". Les seves últimes paraules en la seva intervenció van ser: AMNISTIA, AUTODETERMINACIÓ i REPÚBLICA CATALANA.

Van destacar també les paraules del portaveu d'En Comú Guanyem que va mostrar "la indignació del seu grup per una sentència injusta, la solidaritat amb les persones condemnades i les seves famílies i va demanar una solució dialogada i democràtica".