10/02/2019

El Consell Comarcal de la Ribera satisfet pel nou pas del CatSalut en la gestió territorial de l’Hospital de Móra d’Ebre

Amb la compra de Gecohsa i la creació de la nova empresa Salut Terres de l'Ebre, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dona resposta a una reivindicació històrica de la comarca. D'aquesta manera es fa un pas endavant perquè la gestió de l'hospital Comarcal de Móra d'Ebre es faci amb la cobertura del Servei Català de la Salut (CatSalut), però amb els òrgans de decisió des del territori.

Volem fer pública la nostra satisfacció perquè l'acord pres dilluns en el consell de direcció del CatSalut, és el primer pas per impulsar el canvi de gestió de l'hospital comarcal. Així, la Consellera de Salut, Alba Vergés, està complint amb els terminis anunciats el gener passat en una visita a les Terres de l'Ebre. Ara, la decisió presa el consell de direcció del CatSalut, haurà de ser validada pel Govern de la Generalitat en un procés que culminarà amb la desaparició de l'empresa Gecohsa. La nova empresa pública Salut Terres de l'Ebre neix per gestionar l'Hospital de Móra d'Ebre, tot i que no es descarta que més endavant pugui assumir la gestió d'altres centres sanitaris de les Terres de l'Ebre.