10/14/2019

Comunicat de NDS CUP FEM POBLE AMUNT sobre la continuïtat de l’heliport de Móra d’Ebre

- La Ribera d'Ebre gaudeix ara mateix d'un heliport situat al Parc de Bombers de Móra d'Ebre. Aquesta infraestructura es va adequar al voltant del 2010, i ara és compartida pel servei d'extinció d'incendis i el CatSalut. 

- Fa uns mesos ens vam assabentar que perillava la continuïtat del servei medicalitzat de l'helicòpter de CatSalut a Móra d'Ebre perquè no comptava amb un heliport preparat per a la realització de vols nocturns. 

- El consistori Morenc va negociar amb el Departament de Salut perquè l'heliport continués operatiu. En aquest context es va posar a disposició uns terrenys i es va aconseguir el finançament necessari per realitzar l'obra amb tan sols una condició per part del departament de territori: "Que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya manifesti la voluntat d'utilitzar aquesta infraestructura". 

- La consellera Alba Vergés, responsable del Departament de Salut, va manifestar, que en un parell de mesos es pronunciarien. - Des d'aquestes declaracions ja han transcorregut gairebé 6 mesos i seguim sense saber-ne res.

- Móra d'Ebre i la comarca no es poden permetre la pèrdua d'un heliport en una zona clau dins del Pla d'Emergència Nuclear Exterior de les Centrals Nuclears d'Ascó i Vandellòs (PENTA).
Es per tot això que: 

- Instem a la consellera Alba Vergés, així com al mateix departament de salut de la Generalitat de Catalunya que es manifestin d'una vegada per totes de manera favorable. 

- Instem al Consell Comarcal, governat per ERC, que manifesti que aquesta infraestructura és de vital importància per la comarca de la Ribera d'Ebre. 

- Sol·licitem als alcaldes /es de la Ribera d'Ebre, que fa uns dies es van reunir amb el Síndic de Greuges a Barcelona, que facin constar l'heliport com una mancança d'infraestructura de caràcter urgent i vital per al nostre territori. 

Móra d'Ebre, 14 de Octubre de 2019