9/26/2019

Lo Pati inaugura dissabte Eugenèsia, una exposició sobre art digital i evolució humana

 

Aquest dissabte Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre inaugurarà l'exposició, Eugenèsia, a cura de Jaume Vidal, una mostra que explora l'art digital com l'esglaó cap a una nova escala evolutiva. La inauguració serà a les 19:00 hores. Us adjuntem el cartell.

 

Hi participen 7 artistes nacionals i internacionals i hi haurà un total de 8 obres:

-          Eduard Carmona, que analitza la figura del poeta cibernètic, un robot que després de llegir poemes de diversos autors escriu la seua pròpia poesia. Acabarà substituint o sent millor que els poetes reals?

-          Alba G. Corral, artista visual vinculada a Eufònic que a través de la programació ha creat tot univers d'imatges que es van generant a temps real, en concerts i espectacles que barregen magistralment art sonor i visual. És ella o l'ordinador qui les crea?

-          Anaïs Faiges, jove artista ampostina que aportarà una peça escultòrica que parla de l'obsolescència programada.

-          Ester Fabregat, les seues construccions modulars amb teles recorden l'estètica dels videojocs.

-          Gorka Mohammed, de Santander, el seu projecte per a l'exposició, creat a la residència de Balada, analitza a través de la pintura i el dibuix la psicologia dels personatges dels videojocs.

-          Mounir Fatmi, artista marroquí establert a París, aporta una peça audiovisual cedida per ADN Galeria que il·lustra l'estrès que representa per a l'ull humà el canvi constant d'una pantalla.

-          Oswaldo Terreros, artista equatorià que basa bona part de la seua feina en la reproducció d'imatges digitals de manera analògica, utilitzant-les per intervenir edificis que algun dia van ser moderns. La seua peça serà una fotografia d'un d'aquests edificis intervinguts.

-          La vuitena peça és la projecció del tràiler del videojoc futurista Deus Ex, ambientat al 2027 i que prediu un món ple de posthumans amb capacitats augmentades.

 

Inauguració de l'exposició: Dissabte, 28 de setembre, a les 19:00 hores

*Es podrà visitar fins al diumenge 13 d'octubre.