9/09/2019

L’Himne de la Cinta sona com mai a la Catedral de TortosaEl passat dimecres al vespre, la Catedral de Santa Maria de Tortosa va viure un altre dels seus concerts únics en el marc de la programació tradicional de música en motiu de la celebració de les Festes de la Cinta.

Aquest concert, organitzat per l’Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, pretenia posar en valor la importància dels himnes i cançons que, al llarg de la història, s’han dedicat en honor a la Verge. I és que aquest any s’han commemorat els 100 anys de l’existència de l’actual Himne de la Cinta.

El concert ha començat retent un homenatge a José Maria Chavarria i a Paco Gil que han tocat una antiga cantiga, amb acompanyament d’acordió diatònic, en honor a la Verge de la Cinta.

Al concert ha actuat també el Cor de Cambra Tyrichae, que ha cantat la versió de l’Himne de la Cinta que va quedar finalista, mentre que l’Orfeó Tortosí ha fet una versió amb la melodia actual de l’Himne però amb la lletra del que quedà finalista.

Per la seva banda, la Banda Municipal de Música de Tortosa, la Lira Ampostina i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa van arranjar tres peces antigues del folklore popular de Joan Moreira que no havien sortit mai a la llum, per culminar-ho amb una entrada triomfal pel passadís central de la Catedral fins a l’altar on totes tres formacions van interpretar l’Himne de Tortosa i l’Himne de la Cinta a l’uníson.

Tortosa, Terres de l’Ebre, 5 de setembre de 2019

Redactat per: Irene López