9/22/2019

L’Auditori Felip Pedrell acull el concert solidari de la Banda Municipal de tribut a Queen en benefici a AFATE


El passat dissabte es va celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer i Tortosa no es va voler quedar al marge. Com ja és habitual, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE), va organitzar un cicle de conferències per tal de donar a conèixer amb més detalls en què consisteix la malaltia, quins són els tallers que imparteixen des de l’associació o quines teràpies empren. En el transcurs de l’acte, que es va celebrar a la Cambra de Comerç de Tortosa, els treballadors d’AFATE van explicar que des del centre s’estan desenvolupant diferents tallers a diferents poblacions de les Terres de l’Ebre, com Aldover, Tortosa, Roquetes o Paüls, entre d’altres. Els treballadors van parlar també de les activitats que es duen a terme als tallers ordinaris, totes relacionades amb l’atenció, el càlcul, el llenguatge, l’orientació, el raonament i la memòria. Així com dels tallers preventius que apliquen a aquelles persones que encara no han desenvolupat la malaltia, o bé, que es troben en la seva fase inicial. Aquests tallers s’enfoquen de cara a l’exercici de les capacitats cognitives de l’usuari, per tal que el cervell sigui més apte per fer front a possibles demències.

Des d’AFATE també es va voler posar de relleu la importància de la musicoteràpia amb malalts d’Alzheimer, atès que la música és un vincle emocional molt fort per als seus pacients, i de la teràpia d’intervenció assistida amb gossos (IAP) que, per motius econòmics, actualment han deixat d’impartir.

L’acte el va cloure el CEO de la Confederación Española de Alzheimer (CEAFA), Jesús Rodrigo, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosanna Fatsini.

A la tarda, es va celebrar el concert benèfic de la Banda Municipal de Música de Tortosa, sota la direcció de Juanjo Grau, juntament amb el cor Labinota, que van retre un homenatge a Freddy Mercury versionant les cançons més emblemàtiques de Queen al Teatre Auditori Felip Pedrell. El concert, podríem dir que va ser una reedició del que es va fer fa poc més d’un any en motiu de la festivitat de Santa Cecília i que va exhaurir les entrades. Per tal d’evitar la situació de l’anterior edició, aquest cop es van fer dos passis (a les 19h i a les 23h). Al concert també hi va col·laborar el cantant Carlos de López, els guitarristes Pablo Díaz i Jorge Mendoza i, al teclat, Manel Miró.

L’auditori es va emplenar de gom a gom en una jornada benèfica que destinarà tots els fons recaptats a l’AFATE i als familiars afectats per la malaltia.

A més, cal destacar que l’edició d’enguany es va veure marcada per la col·laboració i el patrocini especial de l’empresa JABIL Packaging Solutions, l’antiga Plàstics Castellà, que va decidir destinar una part del seu personal a elaborar, amb un plàstic reutilitzat, un trencaclosques per als malalts d’AFATE. El puzle consisteix en unes grans peces quadrades, molt mal·leables, que duen il·lustrada una fotografia del pont roig amb les lletres de “Tortosa” que va realitzar el fotògraf Òscar Lanau per a l’ocasió.

En aquest sentit, en els parlaments a l’Auditori, el director general de JABIL, Leandre Aymerich, va destacar que “aquest puzle és una feina que representa l’equip humà del qual em sento tan orgullós” i que “al seu darrere hi ha molta passió, tendresa i un polsim d’amor, que és allò necessari perquè un bon projecte tingui un resultat excepcional”.

Per la seva banda, la presidenta d’AFATE, Anna Algueró, va voler agrair la col·laboració de l’empresa amb “aquest joc per als malalts que fa que nosaltres estem al seu costat i també n’aprenguem d’ells” i també “la nombrosa assistència al concert de l’Auditori que denota la implicació que té la ciutadania de Tortosa amb tot allò que s’organitza des de les entitats i associacions de caràcter benèfic i solidari”.

Tortosa, Terres de l’Ebre, 21 de setembre de 2019

Redactat per: Irene López