9/14/2019

Exposició del col·lectiu Foll'Art al Museu Terracota (baixos de l'Ajuntament de la Galera)

Del 21 de setembre al 27 d'octubre de 2019, la Sala 2 de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de ceràmica, pintura, escultura mòbil i esmalt al foc del grup anomenat Foll'art


Es tracta d'una exposició col·lectiva:


Ceràmica de Philippe Guillemot i Sílvia Buchleiter. Philippe amb formació al Centre d'Activitats Culturals de Poissy (França) i a l'Escola d'Art d'Alcanar i Sílvia amb dos cursos de ceràmica a Baviera i també amb formació a l'Escola d'Art d'Alcanar

Pintura de Llagostera, pintor amb estudis a l'Escola d'Art de Tortosa, l'Escola d'Art de Vinaròs i classes particulars a Barcelona

Escultura Mòbil d'Ira Vonnegut, artista autodidacta

Esmalt al foc amb tècnica mixta de Txús Fibla, artista amb estudis d'esmalts al foc sobre metall a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona i diferents cursos de joieria i tècniques pictòriques.


Tots aquests artistes han realitzat exposicions, de caràcter individual o col·lectives, tant a Catalunya, com a l'estranger: Holanda, Japó, Alemanya, França, Estats Units, Lituània, etc.


Tenim el plaer de reunir-los, per quarta vegada, a l'espai dedicat a exposicions temporals del nostre Museu Terracota. En aquesta ocasió ens faltarà la joiera Susanne Balleisen per trobar-se fora de Catalunya, però reunirem a la resta d'artistes de les tres anteriors ocasions.


Gaudirem de nou, en veure la ceràmica de Philippe Guillemot, de formes clàssiques que ens recorda cultures ancestrals, i, amb la mateixa disciplina Sílvia Buchleiter ens presentarà peces úniques i innovadores.


La pintura, es farà present a través de Llagostera amb olis als que sovint afegeix materials quotidians recuperats: bocins d'espills, botons, cartró, ceràmica, etc. La seva obra és impactant, rotunda, entenedora i directa, gràcies al domini absolut del dibuix. La mirada dels personatges que representa és una mirada autèntica i real.


A través de l'escultura mòbil de l'Ira Vonnegut, deixarem anar la nostra imaginació i descobrirem unes creacions bellíssimes, originals i canviants.


Per últim, les obres amb esmalt al foc de Txús Fibla, amb una tècnica acurada, ens traslladaran a un món de calma, pau i harmonia.


Amb tot, les creacions artístiques amb les seves formes més pures, autèntiques, originals i d'una extrema qualitat es faran presents al nostre Museu, i, una altra vegada Terracota donarà vida a l'art i a l'àmbit creatiu.


L'acte d'inauguració de l'exposició tindrà lloc el proper 21 de setembre, a les 19'45 hores de la tarda, després de l'acte d'inauguració que enceta la XXVII Setmana Cultural de la Galera.


Us recordem l'horari estable del Museu Terracota, durant tot l'any: dimecres a divendres, de 9'30 a 13'30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 hores.