9/25/2019

Esquerra demana que les veus republicanes de l’Ebre tornin amb força a Madrid


La diputada Norma Pujol i el senador Miquel Aubà han començat la roda de premsa de valoració de la legislatura solidaritzant-se amb els nou independentistes detinguts ahir. Pujol ha denunciat "l'intent de l'Estat d'associar independentisme amb violència" i ha recordat que han demanat la compareixença del ministre Marlaska per donar explicacions.
La política flixanca ha atribuït la repetició electoral "a l'arrogància i la irresponsabilitat del PSOE de Pedro Sanchez". Els republicans però, malgrat la repressió, continuen allargant la mà al diàleg.

Pujol ha insistit a fer sentir la veu del territori a les Corts Espanyoles: "les veus republicanes de l'Ebre han de tornar amb força a Madrid". Perquè segons ella "els vots tornaran a ser  la millor resposta a la repressió i la millor defensa de les Terres de l'Ebre i la seva gent davant les agressions que ens amenacen des de Madrid".
En aquest sentit ha exposat diferents exemples de la inoperància del govern Sànchez en aquells temes que afecten les Terres de l'Ebre. "La comissió d'investigació del Castor no s'ha posat en marxa i no s'ha proposat cap calendari de desmantellament". Pujol també ha denunciat la no actualització de la declaració d'impacte ambiental de les variants de Gandesa i Corbera d'Ebre, que continuen caducades; les deficiències en les infraestructures ferroviàries o la no revisió dels Plans d'Emergència Nuclear.
La diputada ha criticat al govern del PSOE per mantenir davant el Tribunal Constitucional el recurs del PP contra l'impost nuclear català, fet que va possibilitar que el Tribunal l'acabés tombant. "El PSOE ha fet impossible, que ara per ara, es pugui desenvolupar un pla de reactivació econòmic i laboral de les zones nuclears abans del tancament de les centrals". 

El senador Miquel Aubà ha denunciat "la situació d'indefensió de la nostra pagesia" com s'ha vist amb el sector del cítric per l'Acord Comercial dels països Sud-africans amb la Unió Europea. Aubà ha advertit que també caldrà estar atents als efectes sobre el sector arrossaire de l'acord del Mercosur, pendent de ratificar pel govern espanyol.
El senador, que ha lamentat la poca atenció del govern del PSOE al problema del despoblament rural, ha fet una crida perquè la gent vagi a votar: "puc entendre que s'estigui cansat d'eleccions, però hem de ser forts a Madrid per portar-hi la veu del territori".