9/27/2019

El Ministeri per a la Transició Ecològica inverteix 550 mil euros per arranjar els danys dels temporals de setembre a la costa tarragonina


El Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, té prevista una inversió de 550.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels passats temporals del 9 al 13 de setembre de 2019 i lluitar contra l'erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes que el Ministeri té a la província de Tarragona, afecten a Roda de Berà, Sant Jaume d'Enveja i Alcanar. El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, s'ha posat en contacte aquest matí amb els alcaldes dels tres municipis per informar-los de les mesures d'emergència que es portaran a terme en les properes setmanes abans que acabi l'any .


A Roda de Berà els treballs consistiran bàsicament en l'aportació de 6.000 m3 de sorra de platja als llocs erosionats, més la recol·locació d'escullera i condicionament de la platja davant del passeig. A Sant Jaume d'Enveja es treballarà a les erosions al front costaner de l'Illa de Buda per evitar l'entrada d'aigua de mar. S'aportaran 26.000 m3 de sorra per restituir el litoral. A Alcanar es treballarà a les zones erosionades dels penya-segats amb sanejament i arranjament de talussos més la millora de les baranes de protecció.