9/25/2019

AMPOSTA: PREMI DE RECERCA JORDI FONTANET


L'Ajuntament d'Amposta farà públic demà dijous dia 26 de setembre el treball premiat a la segona edició del Premi biennal Jordi Fontanet, un reconeixement dedicat als projectes de recerca local. El Premi s'atorga al millor projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d'especial interès per la ciutat. En memòria de l'investigador i apassionat de la cultura Jordi Fontanet, el premi que duu el seu nom es va crear l'any 2017 amb l'objectiu de fomentar la investigació sobre Amposta.
El premi consta d'una dotació econòmica de 3.000 € i la publicació de la recerca per part de l'Ajuntament d'Amposta.

L'acte de proclamació del veredicte i del lliurament d'aquesta II edició del Premi de Recerca Local Jordi Fontanet tindrà lloc aquest dijous 26 de setembre, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, a les 19:30 h.
En aquest acte també es presentarà la publicació del llibre de la recerca guanyadora de l'anterior edició, sota el títol 'De quan es pagava un paó a l'any, una visió d'Amposta a través dels capbreus de rendes reials dels segles XIV i XV', realitzada pels investigadors Antoni Cartes Reverté i Sabina Colomé i Ortí, editada per l'Ajuntament d'Amposta amb Onada Edicions, i que els autors presentaran l'obra, que ha estudiat aspectes com la distribució urbanística del municipi i la localització d'edificis concrets, l'organització de l'espai agrari ampostí, l'evolució de la distribució de terres o les conseqüències de la Guerra Civil Catalana per al terme d'Amposta, entre d'altres.