8/21/2019

Tortosa presenta el cartell i el programa de les Festes de la Cinta 2019

Text i fotografia: Irene López


El regidor de Festes, Domingo Tomàs; acompanyat per l'alcaldessa, Meritxell Roigé; per la Reina de Festes, Emilia Minguell, i la Reina Infantil, Nagore Seguí, han presentat el cartell i el programa d'aquesta nova edició de les Festes de la Cinta.

El cartell és una fotografia feta al passeig central del Parc Municipal Teodor González, en la qual hi apareixen una parella de nans de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa que representen una pubilla i un hereu ballant una Jota. La fotografia ha estat realitzada pel fotògraf Santi Martorell, mentre que el disseny del cartell l'ha fet Marta Viladrich. El cartell també destaca per la textura de les seves lletres que

imita la pell de la closca de la Cucafera, així com les seves dents. Segons Tomàs, aquesta és una imatge que demostra que "les festes són també la part més tradicional del folklore" i que "la festa major acaba sent allò que els ciutadans volen que sigui".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha comunicat que, un any més, "ja està disponible l'App de la Festa per a Android i Apple, a través de la qual es pot consultar tot el programa de les festes i els actes dels dies previs".

Roigé ha recordat que "el pregoner d'enguany serà Manolo Cardona, a qui hem volgut fer un reconeixement merescut després d'estar 30 anys al capdavant de l'Associació de Veïns del barri de Santa Clara". Aquesta però, cal destacar que ha estat una decisió envoltada de nombroses crítiques per part de la ciutadania, que no veuen amb bons ulls aquesta designació.

Amb tot, Roigé ha recordat que "les Festes de la Cinta són unes festes molt participatives i de format gratuït, un model del que ens en sentim orgullosos".

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha estat l'encarregat de detallar la resta de la programació de les Festes i ha avançat que els caps de cartell dels concerts d'aquesta edició seran Buhos, Joan Rovira i La Hija de la Luna, entre d'altres.

Buhos, el grup de rock tropical de Calafell, és un dels grups catalans que està tant de moda entre els més joves. Amb Guillem Solé al capdavant, aquesta formació fa aturada a Tortosa en el marc de la seva gira de presentació del nou disc: "La Gran Vida". Actuaran a l'escenari del Parc Municipal el Dia de la Cinta, el proper diumenge 1 de setembre, a les 23.45 h.

Darrere seu, a la 01.15 h, actuarà, un any més, el cantautor de Camarles, Joan Rovira, en motiu de la presentació del seu nou disc: "Dies millors". La mateixa nit també es podrà gaudir del concert de la jove formació Sense Sal, a les 02.20 h de la matinada.

Els amants dels tributs, divendres 30 a les 24 h, podran gaudir d'un dels millors tributs a Mecano del panorama espanyol de la mà de la formació Hija de la Luna.

El recinte de ball de l'Auditori Felip Pedrell rebrà orquestres com Atalaia, l'orquestra Diamante o l'orquestra Cimarron, a la qual avui se li ha volgut retre un sentit homenatge en saber la pèrdua d'un dels seus fundadors, Toni Espinós.

Amb tot, els més nostàlgics podran assistir al Revival d'Imagina Ràdio, després de la nit dels focs, per delectar-se amb la música de Los 80 Principales.

Un any més, el Parc Municipal serà també l'escenari de les festes per als més joves, com ho és en el cas de la segona edició de l'Arenàlia Beach Club Magikal Festival Park 2019 o la Festa de Ràdio Tortosa. 

Tornant a la programació habitual de les Festes de la Cinta, també s'ha anunciat avui que l'entitat designada a ser la portadora de la bandera de la ciutat, el dia de l'Ofrena, serà el Club de Bàsquet Cantaires de Tortosa, en motiu del seu 50è aniversari.

A més, el dia 2 es farà un acte d'homenatge a l'espai de l'Antic Club de Rem en motiu de l'enderrocament de l'edifici que havia estat llar de tantes i tants tortosins.

En aquell espai, s'alçarà un monòlit commemoratiu que es lligarà amb les activitat de la Diada del Riu previstes per al mateix dia. També el dia 2 tindrà lloc el tradicional Cós-Iris, el preàmbul al final de festes que, de nou, posa èmfasi en la música d'arrel dels incombustibles Quico el Célio, el Noi i

el Mut de Ferreries que faran un concert especial en motiu dels seus 25 anys al 4L.

El concert comptarà amb la participació d'altres artistes de la ciutat com Pepet i Marieta, la Xaranga Xino-Xano, Xeic!, Èric Vinaixa o Montse Castellà, entre d'altres.

En el marc de la festa, aquest dissabte, el Parc Municipal Teodor González acollirà la presentació de les pubilles i pubilletes i l'acte inaugural. A la nit, es farà la presentació del Circuit de Penyes a la plaça de l'Absis, que enguany compta amb més d'un miler d'inscrits, així com una nova edició de l'EbreMusic Festival, a la plaça de l'Ajuntament.