8/31/2019

Móra d’Ebre implanta un Punt Lila als principals actes de la Festa Major

Aquest any, per primer cop, la Festa Major de Móra d'Ebre ha comptat amb un Punt Lila d'Informació i atenció a possibles agressions sexistes i LGTBIfòbiques, així com d'un protocol d'atenció a la víctima.

Segons Raúl Olivan, regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament "el Punt Lila té una doble finalitat. Per una banda vol informar, sensibilitzar i generar una reflexió en la societat per prevenir violències masclistes i LGTBIfòbiques; i per altra banda, intervenir en casos d'agressió mitjançant l'atenció i l'acompanyament a la possible víctima."

El Punt Lila a Móra d'Ebre és una iniciativa que ha partit de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament i que ha comptat amb el compromís d'un nodrit equip de voluntaris del municipi. Per tal de fer-ho realitat es va començar a assistir a cursos durant l'any 2018 que s'han vist complementats per una formació in-situ pels voluntaris, que s'ha dut a terme per l'empresa INTRESS. A més, en paraules de Raúl Oliván, regidor de Serveis Socials, "aquesta acció s'ha fet gràcies a la col·laboració de la vintena de voluntaris que s'han implicat i que han estat més de 35 hores presencials al Punt Lila". Una petita part dels fons provenen del Pacte d'Estat contra la violència masclista de la Secretaria d'Estat d'Igualtat pertanyent al Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

El Punt Lila de Móra d'Ebre ha estat present als cinc actes més multitudinaris de la Festa Major, incloent el Saurí Festival que va congregar a més de 4.000 persones, i consisteix en una carpa, lila, i de dos a quatre equips de dos voluntaris, degudament identificats, que voltaven de forma continuada per detectar, si es donava, qualsevol agressió en matèria sexista.