8/26/2019

Manolo Cardona: “Mai hem estat conscients del patrimoni que tenim aquí i hem d’aprendre a valorar-lo”

Text i fotografia: Irene López

Es va celebrar a Tortosa el dia 23 l'acte inaugural de les Festes de la Cinta 2019, amb la tradicional presentació de les pubilles i pubilletes de la ciutat, així com amb la lectura del pregó per part del pregoner de les Festes, a l'escenari del Parc Municipal Teodor González.

La proclamació de les pubilles va culminar amb la imposició de la banda amb les insígnies de l'Ordre de l'Aixa per part de l'alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, a la Reina de les Festes, Emília Minguell, i a la Reina Infantil, Nagore Seguí.

Aquest any, però, es va notar que hi havia, en general, menys pubilletes i pubilles participants.

A continuació, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, va dir que "les Festes de la Cinta representen els actes més nostrats que encara es conserven, però també és bon rotllo, alegria i germanor". Tomàs va voler destacar que les Festes de la Cinta "han de ser unes festes exemplars en el respecte i lliures d'agressions", per això també es disposarà d'un punt lila per poder denunciar qualsevol situació d'abús sexual.

Finalment, va voler tenir un record per Toni Espinós, músic fundador de l'Orquestra Cimarron, i que ens ha deixat fa uns dies.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va aprofitar l'ocasió per fer esment d'algunes de les actuacions polítiques previstes per a la ciutat per al proper any. Respecte a les Festes, va voler agrair la tasca de les anteriors pubilles i pubilletes al servei de la ciutat, especialment, a les reines. En aquest sentit, també va dir que "actes com aquest ens demostren la vitalitat del teixit associatiu de la ciutat".

A més, en relació al pregoner, va dir que "Manolo encarna l'esperit de fer gran Tortosa perquè és un dels tortosins més estimats de la ciutat i dels més treballadors" i que "ha fet molta força per mantenir viu el barri de Santa Clara".

El pregoner, Manolo Cardona, va mostrar-se molt agraït pel reconeixement que havia tingut l'Ajuntament de Tortosa amb ell, després d'estar 30 anys al capdavant de l'Associació de Veïns de Santa Clara. Cardona, va aprofitar per fer un ampli repàs de com era Tortosa quan ell era jove, en temps de la post-guerra, per tal de recordar racons emblemàtics de la ciutat, com el Convent de Santa Clara, la Catedral o el Calvari.Finalment, Cardona va dir que "el patrimoni de Tortosa és molt bonic, però mai hem estat conscients del que tenim aquí i hauríem d'aprendre a valorar-ho".

L'acte inaugural va posar el seu punt i final amb la interpretació del pasdoble i Himne de Tortosa per part de la Banda Municipal de Música de Tortosa.