8/16/2019

La consellera Teresa Jordà rebrà els representants dels viticultors i convocarà una cimera per tractar l'actual situació del cava

El director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, ha rebut avui representants d'Unió de Pagesos, JARC i l'Associació de Viticultors del Penedès a la seu de l'INCAVI després de la concentració i assemblea que han fet aquest matí a Vilafranca del Penedès.
 
Salvador Puig ha reafirmat el suport de l'INCAVI i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a les reivindicacions dels viticultors i ha anunciat que la consellera Teresa Jordà els rebrà el proper dijous 22 d'agost a Vilafranca i que convocarà una cimera amb les grans empreses del cava, les patronals, el Consell Regulador del Cava i les organitzacions de viticultors per tractar de la situació del sector del cava.
 
Salvador Puig a la reunió ha fet palès que l'INCAVI, com a representant del DARP, s'ha reunit amb aquests organitzacions anteriorment i en diverses ocasions de forma bilateral i conjunta per seguir l'evolució del sector i les perspectives de futur del cava i en concret d'aquesta campanya.
 
En la reunió també ha recordat el suport de l'INCAVI en el Pla Estratègic de la DO Cava, que cal desplegar-lo amb la màxima celeritat amb l'objectiu de què el cava tingui una major valorització. Igualment, ha reiterat que s'està al costat del Consell Regulador pel màxim control de les seves normes i sistemes de control.
 
Ambdues parts han coincidit que el cava és un sector fonamental de la viticultura catalana, que té futur, però que cal que es reorienti i aconsegueixi un millor posicionament en el mercat.