8/26/2019

Gegants d’arreu desfilen pels carrers de Tortosa

Aquest diumenge, un total de dotze colles geganteres han participat un any més en la ja tradicional Trobada de Gegants que se celebra a Tortosa, en el marc de les Festes de la Cinta.

En l'edició d'aquest any han assistit colles de diferents municipis: la Colla Gegantera de Tortosa, la Colla Gegantera d'Amposta, Lo Golafre, els gegants de l'associació cultural 4+1, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, la Colla Gegantera d'Ulldecona, la Colla Gegantera de Sant Carles de la Ràpita o els geganters de Sant Feliu de Llobregat i Reus, entre d'altres.

Les diferents colles han sortit en cercavila des del Parc Municipal Teodor González tot recorrent els carrers de la ciutat, per acabar al mateix punt d'inici, on s'han presentat les colles que han fet el seu ball de presentació.

L'acte ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el regidor de Festes, Domingo Tomàs i el regidor de cultura, Ximo Martorell, a més d'una bona part dels membres de la resta corporació municipal.

L'acte ha acabat amb l'entrega dels obsequis commemoratius de la trobada a cadascuna de les colles geganteres participants.

Per finalitzar la jornada, les colles han acabat celebrant un dinar de germanor al Parc Municipal Teodor González.