7/09/2019

Trobada de la consellera Jordà amb representats de les cooperatives agràries afectades per l'incendi de la Ribera d'Ebre

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà,  s'ha reunit avui amb representats de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), per avaluar els danys de l'incendi que a finals de juny va afectar les comarques de Ribera d'Ebre, Garrigues i Segrià.
 
Les cooperatives que s'han reunit amb la consellera són la del Camp Foment Maialenc i la cooperativa Fruits Secs de les Garrigues de Maials,  la Unió Fruits de Flix i Vinebre, l'Agrícola i Secció de Crèdit la Palma d'Ebre, la Cooperativa Verge de Loreto de Llardecans, la cooperativa Camp de Bovera i l'Agrícola i Secció de Crèdit de la Torre de l'Espanyol.
 
La consellera ha explicat que des del Departament d'Agricultura s'està treballant per atendre el més aviat possible totes les necessitats del sector i recuperar la capacitat productiva de la zona afectada pel foc. Jordà  va anunciar dimarts passat durant la seva visita a la zona l'obertura d'una oficina tècnica per centralitzar i agilitzar tots els tràmits necessaris per tirar endavant els ajuts dels agricultors afectats. De les 5.046 hectàrees cremades, 953 corresponen a terrenys agrícoles i 4.071 són forestals.
 
La trobada ha servit també per posar sobre la taula que la tragèdia del foc ha de ser una oportunitat per obrir un debat a fons sobre el paper del sector agrari en l'equilibri territorial, la lluita contra el despoblament i la gestió forestal.
 
En aquet sentit, el Departament d'Agricultura, amb el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), treballen conjuntament en el desenvolupament d'aquestes comarques, amb l'objectiu de definir estratègies per a la promoció dels productes i el sector cooperatiu de la zona.