7/07/2019

Tortosa acomiada els WSG i passa el relleu a Zagreb

Redactat per: Irene López 
 
En una roda de premsa prèvia de valoració dels jocs, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que "des de l'Ajuntament en fem una valoració molt positiva perquè hem complert amb les expectatives que teníem" i que "els WSG han estat una molt bona oportunitat per al territori". En aquest sentit, ha afegit que "tots els esdeveniments s'han dut a terme amb absoluta normalitat, respectant els valors i fent que la gent del territori n'hagi gaudit molt, malgrat algunes petites incidències que també hem anat solucionant" i ha agraït la implicació dels més de 400 voluntaris i voluntàries que han participat en l'organització dels jocs. Durant l'acte, Roigé va anunciar que el mateix Bruno Molea serà el pregoner de la Festa del Renaixement d'aquest any.

Per la seva banda, el president de la UCEC, Jaume Domingo, ha explicat que "teníem un gran repte de territori i de país i els WSG han resultat ser un gran encert per al conjunt de Catalunya" i que "les Terres de l'Ebre també han respost tal i com s'esperava". A més, ha agraït la tasca feta per part de l'Ajuntament de Tortosa, així com també a la resta de municipis participants i als voluntaris.

Finalment, el president del CSIT, Bruno Molea, ha destacat "els WSG representen el major dels esdeveniments de l'esport amateur mundial", però que no només són uns jocs esportius, sinó que també "són una trobada per a les famílies dels esportistes i per a la gent en general", atès que des del comitè del CSIT "pretenem que aquests jocs creixin cada cop més de cara al món familiar i recreatiu". D'altra banda, va agrair a les autoritats municipals el seu suport, així com també la dura feina que han tingut els voluntaris, ja que "organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques no és pas fàcil".

Durant l'acte es va lliurar un distintiu a les 42 delegacions participants als CSIT-WSG, així com també un reconeixement als membres del comitè organitzatiu dels jocs a Catalunya, entre els quals cal destacar el coordinador general dels jocs a Tortosa, Roger Pedret, i el coordinador en cap a Catalunya, Joan Güell, entre d'altres.

A més, durant la vetllada de la cerimònia de cloenda també es va lliurar el Premi Panathlon, que en aquesta edició va anar a parar al president honorífic dels WSG i membre del consell europeu per la Pau, Kalevi Olin.

El president dels CSIT, Bruno Molea, fou també l'encarregat de lliurar els premis al Fair Play que, en aquest cas van atorgar-se a les delegacions d'Israel, als membres més veterans del mini-golf, al representant jove de la competició de tennis i a la delegació italiana de mamanet.

L'acte va acabar amb l'arribada de la Cuca, la mascota dels jocs, que també va venir per acomiadar-se tot custodiant la bandera dels WSG 2021 que va ser lliurada per part de Molea als representants de Zagreb (Croàcia), el proper país que acollirà els jocs populars.

Un cop llençat el confeti i acabada la part més institucional de la cloenda, l'escenari del parc va acollir una edició especial de la Festa Imagina per als esportistes dels WSG que es va acabar allargant fins a altes hores de la matinada.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 6 de juliol de 2019