7/15/2019

Neus Sanromà (ERC), presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta

Neus Sanromà és la nova presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. Ha sigut elegida avui en la sessió plenària de constitució de l'ens amb el suport de 10 consellers comarcals dels grups d'ERC (6), Unió per la Terra Alta (2), Entesa (1) i Federació d'Independents de Catalunya (1). Neus Sanromà és regidora de l'Ajuntament d'Arnes i avui s'ha convertit en la primera dona que presidix la institució comarcal terraltina.

En les seues primers paraules com a presidenta comarcal, Sanromà ha destacat que el pacte que l'ha portat a la presidència implica 8 dels 12 alcaldes de la comarca, la qual cosa li garantix un ampli suport. La nova presidenta ha destacat  Tot i això ha manifestat que el nou govern té la "porta oberta" a les aportacions que pugui fer el grup de Junts per Catalunya,a l'oposició. per a tirar endavant la comarca.

Neus Sanromà ha assegurat que és persona de "conviccions clares" i identificada amb la filosofia del cooperativisme. Ha destacat els seus orígens humils per ser filla d'una família pagesa, senzilla, i que ha decidit viure a Arnes, a  la comarca de la Terra Alta, a la qual se sent unida. Segons la presidenta, en aquesta nova etapa "no volem desacreditrar a ningú", si bé s'ha mostrat partidària de canviar les dinàmiques, les polítiques i les metodologies de treball després de trenta anys de governs convergents al Consell Comarcal.

La sessió plenària s'ha celebrat en un ambient de correcció i cortesia institucional. Tots els protaveus dels grups representats han fet els seus discursos en els quals han felicitat la nova presidenta i han assenyalat els problemes més aguts que afecten la comarca, com ara l'envelliment de la població i el despoblament dels municipis. El president sortint, Carles Luz (Junts per Catalunya), ha felicitat la nova presidenta i ha assegurat que el seu grup practicarà una "oposició constructiva, responsable, ferma i dialogant, ja que hem vingut per a treballar per a la gent de la Terra Alta".

La sessió plenària ha aplegat la pràctica totalitat de les autoritats de la comarca i un gran nombre de persones de públic, que no s'han volgut perdre una sessió històrica en què s'ha materialitzat per primer cop un canvi de govern en l'ens comarcal. En acabar la sessió, tots els consellers s'han fet una foto institucional per a immortalitzar el moment.