7/05/2019

La consellera Budó participa demà a Flix en una reunió amb institucions i municipis afectats per donar una resposta coordinada als efectes de l'incendi a la Ribera d'Ebre

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, participarà demà dissabte a les 11h a Flix en una reunió per treballar el pla de xoc i donar una resposta coordinada al màxim nivell per fer front als efectes de l'incendi de la Ribera d'Ebre. En la reunió que van mantenir la setmana passada els municipis afectats amb el president Torra i la consellera Budó, es va adoptar el compromís que aquest dissabte aportaran l'avaluació de danys per poder així establir quin tipus d'ajuts són els més idonis. Per tant, la diagnosi clara i detallada és el pas previ a l'elaboració del pla de xoc que ha de permetre reparar els danys tant materials com econòmics que han patit els 8 municipis afectats per l'incendi. 

La de demà serà una reunió amb una àmplia representació de les administracions com són els ajuntaments afectats i consells comarcals, el govern català, el govern de l'Estat, les Diputacions i la Universitat Rovira i Virgili, perquè és voluntat del Govern donar una resposta coordinada. 

La consellera Budó estarà acompanyada per representants dels diferents Departaments de la Generalitat que hi poden aportar solucions. Concretament, també participaran a la reunió el secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar; el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; la directora general d'Administracions Locals, Rosa Vestit; i tècnics del departament d'Interior i Agricultura.

 

La reunió tindrà lloc al Centre d'Empreses de Flix a les 11h  (C. Tallers, 2. Pol. Ind. La Devesa).