7/19/2019

Endesa col·labora amb la cinquena edició de la Via Blava regulant el cabal des de la central de Flix

Endesa col·labora, un any més, en la celebració de la 5ªedició de la  Via Blava: de l'arròs al vi modificant l'activitat normal de la Central Hidroelèctrica de Flix per tal de garantir el cabal òptim del riu per dur a terme aquesta activitat de navegació.

Concretament, la central començarà aquest divendres a les 16h a turbinar a 180 m3/s i es mantindrà en aquest nivell fins al dissabte a les 14h.

La Via Blava és una iniciativa que promou la navegació fluvial com un dels actius turístics de les Terres de l'Ebre. Es celebrarà enguany el diumenge 20 de juliol i està previst que reuneixi més d'una quinzena d'embarcacions i gairebé un centenar de tripulants que navegaran de Deltebre a Tortosa. L'activitat es complementa amb un programa cultural i gastronòmic que inclou visitar la Festa del Renaixement i la Catedral del Vi del Pinell de Brai.

Amb aquesta actuació, la Companyia respon a la demanda de l'organització per tal de garantir l'estat òptim del riu Ebre, entenent la importància dels esdeveniments culturals per a la vida social i econòmica de la comarca.