7/02/2019

Bruno Molea: “Des de Tortosa demostrareu estar a punt per rebre els esdeveniments més importants del món”

Redacció i fotografia: Irene López  

La major part de les delegacions dels esportistes dels CSIT-WSG ja han arribat a Tortosa i a la resta de les Terres de l'Ebre. I és que des d'avui mateix que ja hi ha competicions en marxa arreu del territori, com ho és el cas de les competicions de tennis i de lluita lliure a Tortosa o les de Wheel Gimnastics a l'Ampolla i Voleibol a Roquetes.

Aquest matí, el Centre de Coordinació dels jocs, ubicat al Centre Cívic de Ferreries, ha rebut la visita del president del comitè organitzador dels jocs, Bruno Molea, que en posteriors declaracions a la premsa ha afirmat que "després d'acollir els WSG, Tortosa demostrarà estar a punt per rebre els esdeveniments més importants del món". Molea ha destacat que "els d'avui són els moments més complicats per a tots plegats perquè hem de coordinar-nos molt bé" i ha afegit que "els WSG seran una gran oportunitat per al territori i també per a la vostra economia". En aquest sentit, ha puntualitzat que, finalment, els països representats als WSG en són 31 que s'agrupen en un total de 42 delegacions de 51 unions, atès que hi ha països amb més d'una delegació. Això ha estat a causa del fet que hi hagut problemes d'última hora als aeroports d'alguns països en els visats, com en el cas de Kosovo, que no podran fer arribar al territori les seves delegacions.

El dia es presenta complicat i intens per fer front a la cerimònia inaugural d'aquest vespre a l'Estadi Municipal Josep Otero de Tortosa, on s'espera veure el bo i millor de la cultura i de les tradicions ebrenques, entre les quals en destacarà també un tast de la que serà la XXIV Festa del Renaixement.

Tant és així que, des del Centre de Coordinació, una de les seves voluntàries ens explicava que a primera hora del matí s'havien trobat amb alguns problemes informàtics en caure la Wi-Fi del centre, així com també haver-se trobat acreditacions duplicades i quadruplicades dels esportistes provinents de les delegacions estrangeres.

A la compareixença també ha assistit el president de la UCEC, Jaume Domingo, que ha volgut agrair la tasca desenvolupada per part de tots els voluntaris i voluntàries dels jocs, sense els quals –ha dit- res de tot el que estem fent seria possible.