7/11/2019

‘Aquí, amb Josep Cuní’ des de Flix per fer balanç dels incendis de les Terres de l’Ebre

'Periodisme és explicar a la gent allò que li passa a la gent'. Amb aquesta declaració de principis, Josep Cuní s'estrenava el passat 15 d'octubre al capdavant d'un nou magazín matinal de ràdio en català. Nou mesos després,'Aquí, amb Josep Cuní' tanca la seva primera temporada des d'un dels escenaris on aquesta frase cobra més sentit.

Aquest divendres 12 de juliol, de 7 a 12 del matí, SER Catalunya ofereix un programa especial des de Flix per a explicar com afronta el futur la Ribera d'Ebre després del pitjor incendi dels darrers anys. Per l'estudi de ràdio habilitat al Cinema La Unió Social de la localitat riberenca passaran alguns alcaldes de la zona (Francesc Barbero -Flix- Gemma Carim –Vinebre-), afectats per l'incendi com el pagès Pau Ciuraneta o el portaveu de la plataforma cívica Rebrotem, Roger Heredia. En el transcurs del programa, Josep Cuní entrevistarà també a Chakir el Homrani, Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i es comptarà amb l'actuació en directe del cantautor local Xarim Aresté.

Fa dues setmanes, un incendi va afectar les comarques de la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues deixant més de 5.000 hectàrees arrasades i multitud de danys i pèrdues pels veïns de la zona afectada.

En nou mesos i amb només dos EGM, 'Aquí, amb Josep Cuní' té ja 40.000 oients diaris. Des del proper dilluns, el programa es transforma en 'Aquí, l'estiu', presentat per Frederic Vincent. Josep Cuní tornarà el 2 de setembre amb nous continguts i col·laboradors.