6/28/2019

President Torra: "Anem pel camí correcte, estem en mans dels millors professionals que podíem tenir"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat avui “un missatge de total confiança i suport als Bombers de Catalunya, que són els qui estan gestionant l’incendi” a la Ribera d’Ebre, i ha assegurat que “l’estratègia que s’està emprant és la correcta”.

Des de Vinebre, on segueix els treballs d’extinció del foc, el cap de l’Executiu ha tingut paraules de reconeixement i agraïment per als bombers i els equips d’emergències i voluntaris que han estat treballant durant aquesta nit en l’incendi, i ha subratllat que tot i que “no era una nit gens fàcil s’han complert els objectius”. “Anem en el camí correcte, en el sentit que estem complint l’estratègia i els objectius que s’estan marcant des del primer moment per tal d’abordar aquest incendi”, ha afegit.

Crida a la col·laboració ciutadana en un dia excepcional

“Avui és un dia excepcional i també ho és a l’hora d’atacar i d’abordar l’incendi tal i com està planificat”, ha assegurat el president en declaracions als mitjans.

Torra ha insistit que “avui és un dia extrem, és el dia més crític de l’onada de calor” i , per tot plegat, ha reiterat, com ja va afer ahir, “la crida a la col·laboració ciutadana”, perquè “atengui amb sentit comú, responsabilitat i solidaritat” les indicacions que es donen, tenint en compte “l’excepcionalitat del moment”. “Activitats que ens semblen normals en una situació tan excepcional com la que vivim podrien produir accidents que cap de nosaltres ni s’atreveix a somiar”, ha advertit, i per això ha demanat “extremar les precaucions i la prevenció en les sortides a la muntanya i en les activitats agrícoles”.

En aquest sentit, i respecte a la prohibició de segar que ha emès el Govern, el cap de l’Executiu ha demanat “comprensió a tot el país”, explicant que la mesura, que també es va aplicar el 2009, “es deu al requeriment dels serveis tècnics d’Agricultura i Emergència Civil a causa d’una situació meteorològica com no havia tingut en dècades Catalunya”.


En contacte permanent amb els alcaldes i alcaldesses

El president de la Generalitat ha tornat a posar-se “a disposició” dels alcaldes i alcaldesses de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i totes les comarques veïnes i ha recordat que no només ahir i avui s’ha reunit amb ells, sinó que hi està “en contacte permanent”.

Ha explicat que els ha agraït la seva tasca i ha dit “sentir-se molt orgullós” de la seva reacció , perquè saben que “el bé major és la tàctica i l’estratègia que estan seguint els bombers i els hem de donar tota la confiança”, ha afegit, i “jo la hi tinc plena, perquè estem complint els objectius”, ha reblat.