6/17/2019

L'Agència Catalana de l'Aigua destina 900.000 euros per a millorar el sanejament de les aigües residuals de l'Ametlla de Mar

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està impulsant diverses millores en el sistema de sanejament de l'Ametlla de Mar, a la comarca del Baix Ebre. Recentment s'ha posat a licitació el contracte per executar diverses actuacions, amb un pressupost de licitació superior als 901.000 euros i podent-se presentar ofertes fins el proper 25 de juny.

Els treballs, que un cop estiguin adjudicats tindran un període d'execució de 4 mesos, se centraran en dur a terme diverses millores per evitar abocaments d'aigües residuals a les platges del municipi, sobretot en períodes d'intenses precipitacions quan es poden produir sobreeiximents.

Les actuacions previstes se centraran en diverses actuacions com les millores en dues estacions de bombament, les connexions d'impulsió amb la depuradora, les millores en la conducció entre l'estació depuradora i l'emissari submarí, la millora del telecontrol, entre d'altres.
 
La depuradora de l'Ametlla de Mar està en servei des de 1997 i aporta l'aigua tractada al mar Mediterrani. Disposa d'un tractament biològic, amb un cabal de disseny de 1.368 m3/dia, equivalent a una població de 8.436 habitants.