6/19/2019

El FEDER inclou actuacions a la Terra Alta valorades amb més d'un milió d'euros

El Departament de Presidència de la Generalitat va emetre una resolució el passat dia 4 de juny en què se seleccionaven les operacions de les entitats locals susceptibles de cofinançament pel programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, entre els quals figura el projecte presentat pel Consell Comarcal de la Terra Alta.

Es tracta del projecte de creació d'actius turístics amb aprofitament del patrimoni com a recurs endogen i estructures d'informació que consolidin l'oferta existent basada en la producció agroalimentària de la Terra Alta, amb un pressupost total d'1.153.629,46  euros. En concret, inclou sis actuacions a realitzar als municipis d'Arnes, Caseres, Gandesa, Horta de Sant Joan, la Pobla de Massaluca i Prat de Comte, a més de dos actuacions que depenen del Consell Comarcal (el condicionament de la Via Verda i el Pla de comunicació del projecte).

Les inversions previstes consisteixen en la construcció d'un centre d'acollida BTT a Arnes; la creació de serveis d'informació turística i equipaments complementaris a Horta de Sant Joan; la posada en valor i l'aprofitament turístic d'àrees naturals a Caseres, la Pobla de Massaluca i Prat de Comte; la millora de les instal·lacions del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre i de l'oficina de turisme de Gandesa, i l'esmentat condicionament de la Via Verda de la Terra Alta.

Els projectes comptaran amb un finançament del 50% a càrrec del programa operatiu FEDER mentre que l'altre 50% l'han d'assumir  els ajuntaments i el Consell Comarcal. La proposta que va presentar el Consell Comarcal ha estat aprovada parcialment, ja que la resolució del Departament de Presidència no inclou l'actuació d'instal·lació fotovoltaica per a millorar eficiència energètica de la zona, que "no es considera elegible al no tenir cap relació amb la resta d'actuacions descrites en l'operació".