11.6.19

Dia Universal de la Sardana 2019 a Móra d'Ebre

Diumenge 16 de juny se celebra el Dia Universal de la Sardana. Per tal motiu, l'Agrupació Sardanista la Picossa organitza la ballada de la sardana unitària de la jornada, 'Blanes festiu', de Josep Maria Albertí, a les 19.00 h, al passeig del Pont.

Enguany, amb motiu del Dia Universal de la Sardana s'organitzen fins a 30 activitats sardanistes repartides per tot el territori. En concret són 5 Aplecs, 22 ballades i 3 concursos de sardana esportiva. També Madrid tindrà una ballada de sardanes. En aquest sentit, com d'altres anys, des de la Confederació Sardanista de Catalunya s'ha informat els Casals Catalans i entitats de l'exterior de la sardana unitària i se'ls ha animat a celebrar la jornada.

El Dia Universal de la Sardana vol difondre aquesta dansa i el so de la cobla arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes de la jornada.

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l'Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012. Se celebra sempre el diumenge previ a Sant Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.