6/25/2019

David Torrelles, membre d’Unió de Pagesos, escollit president de la Junta Rectora al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica

David Torrelles, membre d'Unió de Pagesos a la candidatura conjunta del sindicat a la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) que va guanyar les eleccions el 4 de juny ha estat escollit per unanimitat president d'aquesta entitat després de constituir-se avui. Torrelles ja va formar part com a vocal de l'anterior junta. Jaume Gramona, del subsector elaborador de la mateixa candidatura, ha estat escollit vicepresident

Unió de Pagesos es va presentar conjuntament a les eleccions al CCPAE amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l'Associació Vinícola Catalana i l'Associació Empresarial per a l'Agricultura Ecològica. Els seus sis candidats, tres pertanyents al subsector productor i tres, a l'elaborador, formen part de la Junta Rectora.

 

A més de David Torrelles, productor de fruita ecològica de Vilanova de Segrià (Segrià), els altres membres del subsector productor de la mateixa candidatura escollits membres de la Junta Rectora el 4 de juny són Ignasi Sinfreu, productor de boví de carn ecològica d'Alins (Pallars Sobirà), també membre d'Unió de Pagesos, i Joan Pons, viticultor ecològic de la Granada del Penedès (Alt Penedès). Els tres membres del subsector elaborador són­­­ Josep Oliveras, gerent del Celler cooperatiu de Salelles, SCCL a Manresa (Bages), Jaume Gramona, viticultor de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), i Alessandro Baldassarri, gerent de Chocolates Solé, SA. de Barberà del Vallès (Vallès Occidental).

Entre els propostes d'aquesta candidatura conjunta hi ha la d'insistir per a la introducció dels productes ecològics als menjadors col·lectius de l'Administració (escoles, hospitals, presons, mercats municipals), endegar la creació d'una nova identificació, clara i senzilla, dels productes ecològics catalans, que serveixi per facilitar als consumidors la identificació d'aquests productes; dotar al CCPAE de les noves tecnologies necessàries per facilitar la relació amb els inscrits i, alhora, que serveixi per agilitzar les gestions.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica és l'autoritat de control de Catalunya dels productes agroalimentaris ecològics, tutelada pel Departament d'Agricultura, i té la funció d'auditar i certificar aquests productes. La junta rectora del CCPAE consta de 6 vocals electes, tres en representació del subsector productor i tres en representació del subsector elaborador, importador i comercialitzador i sis vocals no electes (tres en representació dels consumidors i tres en representació de la Generalitat).