10.5.19

Suárez va per feina a Riba-roja d'Ebre

Més Riba-roja, un equip jove, renovat i revitalitzat, amb compromís, lideratge i un fort sentiment riba-rojà Divendres 3 de maig va ser un dia molt especial per als 12 veïns del poble que configuren la llista de Més Riba-roja d'Ebre, la nova candidatura 100% ribarojana que concorrerà a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig, amb un projecte "renovat i revitalitzat, amb compromís i lideratge", com va dir l'alcaldable, Antonio Suárez Franquet, als seus convilatans que omplien la sala del cinema. 

I és que aquell dia es va oficialitzar "la continuïtat d'un projecte que va començar fa vuit anys i que continua amb les mateixes ganes de fer les coses ben fetes, com ja hem demostrat. Un projecte que posa Riba-roja per davant de tot i que quan ha calgut ajuda i suport ens hem posat al costat de la gent i les entitats locals", va dir Francesc Esteve, fins ara regidor de Joventut, Esports, Educació i Comunicació, que ahir va presentar l'acte i que és el 7è a la llista. 

Candidates i candidats van anar pujant a l'escenari de la Societat per presentar-se davant el poble, a qui els pròxims dies explicaran el seu programa electoral, amb les propostes treballades en equip, i esperant revalidar la confiança dels veïns per continuar treballant al capdavant de l'Ajuntament de Riba-roja els pròxims quatre anys, donant suport a l'alcaldable i actual batlle riba-rojà. 

Joves compromesos per mantenir el poble viu 

A ningú passa per alt que la mitjana d'edat dels candidats és molt jove, però si una cosa va quedar clara a la presentació oficial de Més Riba-roja és que es tracta d'un "equip jove, molt jove, però també amb les idees molt clares", va dir Antonio, convençut del gran equip que l'acompanya i recordant que ell també va ser l'alcalde més jove de la comarca, l'any 2011, amb 32 anys, i que només amb 28 anys ja era cap de l'oposició municipal. 

Més Riba-roja combina l'experiència en la gestió del municipi dels qui ja han tingut responsabilitats en el Govern Municipal, amb l'aire fresc dels que per primer cop formen part d'una candidatura política. Així es va dirigir a ells el candidat de més edat, Jaume Agustí, que repeteix ara com a número 2 després de quatre anys com a regidor de Festes, Serveis i Camins: "És un plaer compartir llista amb gent carregada d'idees, de força, de ganes de treballar; gent que se sent amb l'obligació de mantenir viu el nostre poble i que no vol que ningú decideixi per nosaltres. No en tingueu cap dubte: en un futur no molt llunyà aquests joves dirigiran Riba-roja, defensaran el nostre poble i el portaran pel camí correcte".

Cares noves, revitalitzant el projecte 

Un a un els joves van anar explicant els seus motius per formar part d'aquest equip: "Som gent compromesa i molt treballadora, amb capacitat d'adaptació i molt creativa, valors fonamentals per afrontar els nous temps que truquen a la porta", va dir la Gemma Gay Consola (4), que creu que "no només cal l'esforç de l'Ajuntament, sinó també el de veïns i veïns, i de les associacions, si volem dur a terme projectes fins al moment inimaginables". 

En totes les intervencions es va posar de manifest el compromís i la ferma voluntat de tirar el municipi endavant: "Volem un futur on els joves es puguin quedar a viure al poble i formar aquí les seves famílies", va dir Cristian Morales (5), convençut que s'ha d'escoltar i fer partícip els veïns de l'acció de Govern per "defensar un projecte de futur del poble i pel poble". Gil Sans (8), home de poques paraules, no va parlar en públic però també reivindica "un poble on el jovent no hàgim de marxar fora per tenir oportunitats". 

En els discursos també van ser constants les mostres de suport a l'alcaldable Antonio Suárez per "posar Riba-roja per davant de tot", conscients del moment que es viu en l'àmbit polític i personal quan s'està executant la inversió més gran en la història del municipi des de la construcció de la presa: "Si tu ets capaç de sumar pel poble, jo també m'hi implico. Compteu amb mi pel que faci falta", va dir Lluís Busom (6), que va afegir que "no us defraudarem". 

En aquest primer acte en públic es va poder veure allò que els uneix: unes fortes conviccions, l'estima per Riba-roja i un fort sentiment d'identitat, amb constants referències a les seves experiències i records, lligats a la vida cultural, esportiva, a la festa major, a moments d'infància i de la relació amb els veïns. "La infància que m'ha regalat a mi Riba-roja m'agradaria regalar-la a tots els nens del poble i a tots els que vindran", va dir Maria Franquet (3), donant una visió de com imagina el futur de la vila: "Una Riba-roja plural, igualitària, tolerant, lliure de violència masclista, amb les dones apoderades; una Riba-roja viva, activa i cultural... i tantes i tantes coses que només seran possible si continuem fent créixer el nostre poble".

I amb tot això, "liderarem un projecte local per fer-nos respectar davant el President i del Govern de la Generalitat. Liderarem un projecte local perquè Riba-roja decideixi el seu futur, i ningú altre decideixi per Riba-roja", va afegir l'alcaldable per tancar l'acte. Antonio va reconèixer que el preu pagat per exercir aquest lideratge riba-rojà "darrerament ha estat molt alt", però va dir en públic que "sens dubte valia la pena perquè tinc molt clar que primer és Ribaroja, i sóc lleial al meu poble". 

La unitat dels riba-rojans i les riba-rojanes també va ser una constant de tots els discursos, també quan es va reconèixer el paper dels qui han estat regidors aquest mandat que ara acaba, com Josep Maria Piñol o Montserrat Arbonés, la regidora de Cultura i Festes, ahir absent per motius mèdics, però que va voler fer arribar unes paraules de suport: "Ser regidora de l'Ajuntament del meu poble, que tant estimo, ha estat un dels honors més grans de la meua vida. Us deixo en bones mans, en les millors, gent jove i amb molta empenta i tanco la llista perquè crec en el projecte i tinc ganes de continuar veient com Riba-roja creix i arriba lluny. No hi ha ningú imprescindible i tots som necessaris, us encoratjo a continuar fent pinya perquè Riba-roja sigui allò que volem, pels que ara estan aquí i pels que vindran". També van estar absents ahir, en aquest cas per motius laborals, els suplents Oriol Rosich (10) i Santi Rufat (11) que també comparteixen amb l'equip el futur de Riba-roja que defensa aquesta candidatura. 

Ja ho va dir clar i concís la Tamara Sotillo (9), la primera candidata ahir a parlar davant del poble: "Tots ens coneixem. I jo crec en tots els que formem aquest equip i en mi mateixa. El que vull pel meu poble és un futur millor i crec que amb el meu equip ho farem possible, així que només dir MÉS RIBA-ROJA i ANEM PER FEINA".   

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.