13.5.19

Nota de premsa de Junts per Móra d'Ebre sobre la presentació de la candidatura encapçalada per Joan Piñol

Junts per Móra d'Ebre ha fet pública la nota de premsa següent sobre la presentació de la candidatura encapçalada per Joan Piñol: 

El dissabte 11 de juliol a les 20:00 es va dur a terme al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d'Ebre l'acte que dona inici a la campanya electoral de la candidatura de Junts x Móra d'Ebre amb la presència de més de 400 persones.

El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona i exalcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, va actuar com padrí de la llista, avalant així la candidatura encapçalada per Joan Piñol. L'acte que va transcórrer en un format molt proper i distés, i que va durar en total poc menys d'una hora, no va estar exempt de moments molt emotius.

El cap de llista, Joan Piñol, va presentar els diferents companys i companyes que l'acompanyen a la candidatura fins a un total de 22, guardant el lloc d'honor de tancament per Ernesto Garí, mort recentment. En el seu parlament, el candidat va destacar la combinació d'experiència de govern dels primers llocs de la llista juntament amb la joventut dels nous candidats que asseguren la renovació i continuïtat del projecte compartit.

A continuació, Joan Piñol va explicar que el programa de govern inclou una vuitantena de propostes, però va desgranar únicament les claus i els punts forts del programa, parlant de municipalisme i projecte de futur per a Móra d'Ebre. Va destacar, per exemple:

La promoció turística i econòmica amb la construcció del nou port fluvial i la remodelació del Castell de Móra d'Ebre, la creació de 50 llocs de treball en el propers dos anys i el treball per la implantació d'empreses basades en el coneixement que substitueixi la dependència amb la indústria de generació d'energia.

L'atenció a la gent gran activa amb la construcció d'una residència horitzontal en col·laboració amb l'ajuntament de Bonson (França).
L'esport d'elit amb la consideració de Móra d'Ebre com el Centre de Tecnificació de la Motocicleta i del Karting.

Una clara aposta per la cultura amb el recolzament a Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc i la construcció del museu Julio Antonio i la creació de la ruta dels escultors

Una vella reivindicació del jovent que és la creació d'una zona lúdica on es pugui gaudir de forma segura i amb tranquil·litat pels pares i mares.

A nivell d'actuació als carrers es continuarà actuant al nucli antic amb l'elaboració d'un pla d'arranjament de carrers i espais alhora que s'actuarà contra les barreres arquitectòniques des de l'ajuntament i es buscarà la col·laboració dels empresaris bonificant els impostos municipals a tots aquells que les eliminin dels seus comerços.

Els dos punts finals de les propostes destacades van ser l'ampliació del Cementeri i dels espais de repòs per a totes les confessionalitats i continuar exigint al Departament de Salut de la Generalitat que compleixi els compromisos amb els treballadors i la població de Móra d'Ebre.

Respecte al fet que en aquestes eleccions es presentin 7 llistes, en Joan Piñol li va restar importància i va destacar que és normal que ara es vulgui presentar tothom perquè, gràcies a la feina feta aquests darrers 8 anys, ara és atractiu ser alcalde de Móra d'Ebre i s'ha superat la grisor i l'endeutament existent l'any 2011.

El padrí de candidatura parla de la bona feina feta

La intervenció del padrí de la candidatura, Josep Maria Cruset, va anar en clau de passat i va desgranar alguns dels èxits assolits pels equips de govern encapçalats per Piñol. Com per exemple el reconeixement de les festes majors i la creació del Saurí festival, la recuperació de la façana fluvial i la sendera al castell, la modernització de l'enllumenat públic amb tecnologia LED i la il·luminació d'elements patrimonials com són el Castell de Móra d'Ebre i el Pont Vell; o l'aposta per les entitats i per les persones amb activitats com els "àpats en companyia" o la posada en servei del Centre Obert o la reducció del endeutament en un 58%. En el que respecta als actius, Cruset va destacar la compra de l'illa de Saurí per esdevenir un gran parc i la posada en funcionament de 150 places de pàrquing a diversos indrets del poble.

El moment emotiu. L'homenatge a l'Ernesto Garí

El moment emotiu de l'acte va anar a càrrec de la lectura d'unes paraules per part de Joan Piñol en que va voler recordar a l'Ernesto Garí, un company i amic que ha estat amb ell en les dues candidatures que ha encapçalat. Amb una sala íntegrament posada en peus, la vídua i fills de l'homenatjat van pujar a l'escenari i entre aplaudiments van rebre una placa de mans del candidat que va voler destacar el que tothom li diu "l'Ernesto, passés el que passés, mai perdia el somriure".

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.