18.5.19

Les mostres d’artesania i vi engalanen Ascó

 Ascó celebra durant tot el cap de setmana la XII Mostra d'Arts i Oficis i la 7a Intercomarcal de Vins Tastavin's. La població de la Ribera d'Ebre s'ha engalanat per oferir a asconencs i visitants un amplíssim repertori d'activitats culturals i d'oci, en el qual seran protagonistes apartats com l'artesania, l'enologia, la gastronomia, el riu Ebre i la història local i comarcal. Els assistents poden gaudir d'espectacles a peu de carrer que els transportaran a èpoques passades, contemplar estils de vida tradicional i artesà, degustar la gastronomia i els vins del territori o sumar-se a nombrosos tallers participatius, entre altres propostes.

El programa ha arrencat aquest matí, a les 09.45 hores, amb un recorregut ornitològic amb el llaüt Lo Roget, per tal de descobrir l'essència de l'Ebre. Més tard, a les 12, ha tingut lloc una passejada pel recinte de totes dues mostres per part de les autoritats, mentre que de forma paral·lela s'ha dut a terme un tast de vins a bord del llaüt Lo Roget, a càrrec de Cellers Singulars, i una visita guiada al castell d'Ascó.

Són només una petita mostra de les nombroses activitats que ha preparat l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament d'Ascó, amb motiu de la XII Mostra d'Arts i Oficis i la 7a de Tastavin's, on participen més d'un centenar de parades i 25 cellers de la DOQ Priorat i les DO Montsant, Terra Alta i Tarragona.

Els visitants tenen al seu abast un extens programa d'alternatives d'oci que inclouen tota mena de demostracions artesanals, múltiples tallers participatius, visites guiades, recorreguts fluvials, havaneres, exposicions i activitats infantils, entre altres iniciatives. La Mostra d'Arts i Oficis desenvolupa les seves activitats entre les 11 i les 14 i les 16 i les 21.30 hores del dissabte, i entre les 11 i les 14 i les 16 i les 21 hores del diumenge. Periòdicament, es realitzaran demostracions dels diferents oficis presents i hi haurà venda de productes artesanals.

Entre els tallers que s'hi podran trobar, figuren els de ceramista, màscares, màgia, rajoles, estampació japonesa, cistelleria, terrissa, orfebreria, tapís, espart, atrapasomnis, estampació tèxtil, atrapanùvies, enquadernadora o filadora. Els tiquets per participar-hi es podran adquirir a l'estand de l'Ajuntament, ubicat a la plaça de l'Església.

Els amants de la navegació fluvial tenen una ocasió única per gaudir-ne, ja que podran recórrer l'Ebre amb el llaüt Lo Roget com a protagonista, cobrint el següent itinerari: Ascó, Pas de l'Ase, Embarcador de Vinebre, Ascó. L'Oficina Municipal de Turisme s'ha encarregat de coordinar aquesta i la resta d'activitats programades.

Tastavin's

Pel que fa al Tastavin's, l'horari de dissabte és de 12 a 14 i de 17 a 22 hores, i diumenge, de 12 a 14 i de 17 a 21 hores. La 7a Mostra ofereix copa més sis degustacions per 10 euros o sis degustacions sense copa per 5 euros. Els cellers participants són els següents: Solà Classic, Prior Pons, Celler Bartolomé, Celler Sabaté, Vermunver, Celler Aibar, Celler Portal del Montsant, Celler Anguera Domènech, Ficaria Vins, Serra de Cavalls, Celler Xavier Clua, Celler Josep Vicens, Vins del Tros, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Germans Balart, Escola Agrària de Gandesa, Celler Batea, Molí de Rué, Celler Pedrola, Helga Harbig - Biopaumerà, Vins Suñer, Mas del Botó, Estolverd, La Farinera Vins i Mas Bella.

El Tastavin's també disposa d'un espai infantil, anomenat 'El món del vi per a petits', que apropa l'enologia als visitants de més curta edat.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.