24.5.19

L’atenció continuada a Amposta a l’Hospital Comarcal de la localitat és un model d’èxit a altres municipis de Catalunya que aporta més avantatges de resolució a l’usuari

El Departament de Salut com a planificador dels recursos assistencials del territori, aposta per un model d'atenció continuada i servei d'urgències que comparteixin recursos estructurals per garantir la seva eficiència i eficàcia en l'atenció urgent als pacients de la seva àrea d'influència.


La coordinació, la cooperació i la continuïtat assistencial són valors ineludibles en aquest context i requereix d'acords de col·laboració entre ambdós institucions proveïdores al territori.


Així, en aquest model d'atenció continuada/urgent, cada dispositiu assumeix amb els seus professionals el nivell d'atenció que es requereixi d'acord al nivell de triatge que es determini en la recepció del pacient, diferenciant físicament els nivells d'atenció de cada dispositiu però col·laborant mútuament i compartint l'estructura i serveis complementaris que es facilitin des del propi hospital.


Aquest model està en funcionament des de fa anys a Amposta, just ara s'han revisat les estructures i circuits per garantir les condicions necessàries pel correcte funcionament del dispositiu que inclou assegurar la continuïtat assistencial mitjançant el registre a la història pròpia de cada àmbit, disposar de les estructures necessàries per la comoditat dels professionals, l'horari d'atenció continuada es realitzarà de les 20.00 a les 8.00 hores a l'Hospital. Durant aquest horari es fa un triatge i es deriven els pacients segons la gravetat. Els nivells 4 i 5, de complexitat inferior, es derivaran cap a l'equip d'Atenció Primària. Els nivells 1, 2 o 3 es derivaran a l'equip d'Urgències de l'Hospital.


Amb aquest model, que s'utilitza en altres llocs de Catalunya el pacient dels nivells inferiors atesos per l'equip d'Atenció Primària es troba en un entorn on l'accessibilitat i la resolució a proves complementàries és superior, per la possibilitat de tenir accés a analítiques i radiografies que son necessàries per la resolució del cas.


Des de la regió sanitària Terres de l'Ebre, la directora, Mar Lleixà, deixa clar que la proposta de realitzar l'atenció continuada a Amposta a l'Hospital de la localitat es fa amb garanties tant per als professionals, amb les condicions d'instal·lacions de guàrdia necessària, com per als usuaris del servei. Així mateix, l'atenció continuada per a l'atenció dels nivells 5 i 4 es fa amb la dotació d'un nou equip de professional, a partir del mes de juliol, seran dos els equips de professionals que atendran les urgències d'atenció primària.


Per part de la regió sanitària Terres de l'Ebre es farà un seguiment d'aquest model que serà avaluat, conjuntament amb els professionals i els responsables de la gestió de l'ICS/HCA per tal de, amb els resultats que s'obtinguin, prendre decisions oportunes i sobretot assegurar les condicions òptimes de treball dels professionals.Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.