3.5.19

La cultura serà una prioritat per Més Deltebre-ERC

 
La candidatura de Més Deltebre-Esquerra Republicana ha organitzat l'última trobada sectorial aquest dijous al vespre. Aquest cop, els republicans s'han reunit amb representants de les entitats culturals del municipi per tal d'explicar-los les seves propostes en matèria cultural. Aquesta trobada ha comptat amb la participació de la regidora de Cultura d'Amposta, Inés Martí; i del músic i agitador cultural deltebrenc, Miquel Àngel Marín.
 
Pel candidat de Més Deltebre-ERC i regidor de Cultura la passada legislatura ,Joan Alginet, la cultura ha de tornar a ser "una prioritat pel govern municipal" i situar de nou "Deltebre com a capital cultural del territori". Segons Alginet, aquesta capitalitat ha de tenir "ambició per combinar cultura popular i tradicional amb la cultura d'avantguarda".
 
Els republicans consideren que la tasca cultural més important que s'ha de dur a terme a Deltebre és connectar la gent que ha sortit fora amb la que està al poble, afavorint relacions de tot tipus: intergeneracionals, internacionals, professionals, culturals, esportives, acadèmiques...
 
"Tenim un pressupost per cultura insuficient. Hem perdut impuls i ambició i això Deltebre no s'ho pot permetre", ha destacat el candidat republicà a l'alcaldia. En aquest sentit, Alginet ha presentat una importat proposta cultural que tindrà com a punt de partida la creació d'un òrgan de gestió integral de la cultura i amb un compromís de duplicar el pressupost actual. Concretament, l'alcaldable de Més Deltebre-ERC ha presentat com a proposta estrella la creació d'un Centre d'Interpretació del Paisatge Cultural Agrícola amb seu a l'antic molí de la Cambra Arrossera de la Cava. Un projecte que ha de comptar amb la complicitat de la societat civil, de la Comunitat de Regants i l'Ajuntament de Deltebre.
 
Alginet ha expressat un compromís ferm amb les entitats culturals i considera que el que convé és canviar la idea de beneficència que encara va associada a cultura. "No venim a subvencionar, venim a invertir en present i futur", ha manifestat Alginet.
 
Per la seva part, Miquel Àngel Marín, impulsor de la Bouesia a Deltebre, ha esbossat els reptes que té Deltebre en matèria cultural. Marín ha parlat de paisatge cultural  com un concepte estructural que defineix uns valors que volen "preservar el paisatge com a bé comú" i, així, "garantir un model sostenible de desenvolupament" per a la gent del Delta.
 
El músic ha destacat que la creació de l'Institut de Deltebre "és possiblement l'obra més important de paisatge cultural que s'ha produït a Deltebre des de la construcció del canal de l'esquerra de l'Ebre a principis del segle XX". A més, Marín ha afegit: "L'Institut ha estat, és, ha de ser i serà, de bracet amb el pagès, el nou i principal creador de paisatge cultural al Delta de l'Ebre a finals del segle XX i durant tot el segle XXI."
 
La regidora de cultura d'Amposta, Inés Martí, ha posat en valor la feina feta per la seva regidoria a la ciutat, i el compromís que l'Ajuntament de la capital del Montsià té amb la cultura i tot el talent que d'aquesta se'n deriva. "El govern d'Esquerra d'Amposta ha demostrat que, amb voluntat i recursos, la cultura pot ser l'eix vertebrador d'una acció de govern", ha expressat la regidora.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.