27.5.19

JOAN PIÑOL ACONSEGUEIX UNA TERCERA MAJORIA ABSOLUTA

La ciutadania de Móra d'Ebre ha revalidat la confiança amb la candidatura de Junts per Móra d'Ebre, encapçalada per l'alcalde Joan Piñol, amb el 44,06% dels vots emesos. Aquestes eleccions acollien 3 llistes noves i s'ha produït un increment del 7,4% de la participació respecte a les municipals del 2015, arribant fins a un 71,02%.

Segons l'alcalde Joan Piñol "en aquestes eleccions municipals han esdevingut diversos fets històrics. En primer lloc la participació de 3 noves llistes a la contesa electoral, alguna amb una actitud tremendament personalista. En segon lloc un augment de la participació rècord de una mica més del 7% que és més del mínim del 5% que s'ha d'aconseguir per entrar a l'ajuntament. I finalment, que els veïns de Móra d'Ebre han reafirmat la confiança en una llista que els genera confiança, seguretat i continuïtat".

Una jornada electoral llarga

Pel fet de coincidir aquest cop les eleccions municipals amb les europees la jornada electoral s'ha fet especialment llarga. L'escrutini de les eleccions europees a Móra d'Ebre ja feien presagiar per on anirien els resultats de les eleccions municipals. En les europees, la llista JUNTS, encapçalada pel President de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, superava en un 6,2% la llista encapçalada pel president d'ERC, Oriol Junqueras. En tercer lloc, a menys de la meitat dels vots, apareix el PSOE amb el seu cap de llista, Josep Borrell. Cap dels altres partits presents a les europees ha obtingut més del 5% dels vots emesos a la capital de la Ribera d'Ebre.

Ja ben tocats els dos quarts d'onze de la nit començava l'escrutini de les eleccions municipals que es va resoldre en poc menys d'una hora tenint resultats definitius cap a tres quarts d'onze. Els 1.223 vots recollits per la candidatura de Junts per Móra d'Ebre, front als 440 d'esquerra, els 316 dels socialistes, els 287 de la CUP i els 222 de TTxMora, permeten a Piñol revalidar la tercera majoria absoluta consecutiva amb 7 regidors dels 13 presents al consistori.

"El poble de Móra d'Ebre ha fugit dels escarafalls i de la tensió que ha caracteritzat part d'aquesta campanya. La llista que presentàvem l'equip de Junts per Móra d'Ebre estava pensada per governar, com ha de ser, i no per guanyar unes eleccions. Per guanyar les eleccions nosaltres aportàvem l'obra de govern dels darrers 8 anys on s'ha canviat la fesomia del nostre poble i una sèrie de 80 propostes, absolutament realitzables, que han de consolidar la nostra visió que Móra d'Ebre és la capital interior de les Terres de l'Ebre". Respecte al fet insòlit de revalidar la majoria absoluta per tercera vegada consecutiva, Piñol ha manifestat "és una gran oportunitat que ens donen els veïns de Móra d'Ebre i alhora és una gran responsabilitat. Tenim en marxa molts projectes, com són la residència de gent gran o el port fluvial i el castell, que corrien el risc de parar-se si no es fa una adequada gestió. A més, aquesta tercera majoria absoluta consolida la continuïtat d'un projecte de poble amb la incorporació de nous candidats molt joves a la nostra llista".

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.