13.5.19

“EL PERIPLE” OBRE el 34éFESTIVAL DE CINEMA D'ARGELÈSCOMMEMORANT ELS 80 ANYS DE L’EXILI REPUBLICÀ

Segons declaracions del director del film, Mario Pons, al programa + 324 conduït per Xavier Grasset, la pel·lícula documental "El Periple, la vella llum d'Europa" (Sègula Films 2018), viatja a la Catalunya Nord per ser presentada al 34é Rencontres Cinémaginaire d'Argelès sur Mer http://www.cinemaginaire.org/festivals/les-rencontres-cinemaginaire-d-argeles-sur-mer/item/rencontres-cinemaginaire-d-argeles-sur-mer-2019 Serà el dissabte 18 de maig al cinéma Jaurès, a les 21:00h. Presentat com a buc insígnia del festival pels mateixos organitzadors, la pre-estrena del film a la l'estat gal l'organitza l'Associació FFREEE, filles i fills de republicans catalans/espanyols i infants de l'exili i Omnium Cultural Catalunya Nord. La projecció de la pel·lícula documental obre els actes de commemoració dels 80 anys de la retirada republicana, amb l'exili de més de 450.000 persones quan finalment el feixisme va imposar el seu cop militar guanyant la Guerra Civil espanyola, amb el resultat de més de 500.000 morts i una llarga dictadura que encara cueja.

Associacions com 24 Aout 1944 París, els fills i filles dels republicans que van alliberar la capital francesa dels nacis, la mítica 2ª Divisió Blindada del General Leclerc, "La Nueve", han reconegut el film, presentat el passat mes de novembre a París. Després de passar pel mercat audiovisual Rencontres Professionnelles Eurorégionales, Cinema á la Frontiere  Prats de Molló, ara comença la distribució francesa través de Cinema Imaginaireque ha confirmat l'estrena de "El Periple"a les seguents pantalles:
 

Argelès, 18 de maig al cinéma Jaurès, a les 21:00h

Bao, Salle Évora 23 de mai a les 20.30h.

Cabestany / Centre Culturel / vendredi 31 mai.

Prats de Mollo/ cinéma Nouveau Palace / mardi 4 juin

Oceja, le Puigmal, dimecres 19/06/2019 a les 20.45h

Prada de Conflent, Le Lido Dimarts 25/06/2019 a les 21h.

Banyuls Sur mer, dissabte 28 de setembre.

Aviat també confirmen data: Perpignan, Elne, Port Vendres, Narbonne, Lézignan, Limoux, Quillan, Toulouse, Clermont l'Herault, Nimes, Montpellier.

Tràiler https://vimeo.com/248731896

Doneu un cop d'ull al Press Book del film http://www.segulafilms.com/bloc/el-periple-un-documental-de-mario-pons-muria/

La Premiere a Catalunya Nord, compta amb la Banda Sonora Originaldel film en directe interpretada en acústic per Los Sirgadors, on el director on propi director del film d'expresa a través de la poesia i el cant: "Una Foto a la cartera"https://vimeo.com/330722095i "Mare Nostrum"forma part de la BSO de"El Periple"de l'espectacle musical que los sirgadors estan preparant: https://vimeo.com/330438978L'obra de Mario Pons, dins d'un mateix recipient amb perspectiva cinematogràfica i musical, "Terra" https://vimeo.com/330437524

Segons Paraules de Mario Pons al Teatre Circul de Badalona,costa molt que programin "El Periple" a les ciutats que van patir ser front de guerra:"l'Ebre va partir la primera batalla no oficial de la II Guerra Mundial i les seves conseqüències, encara les estem arrossegant. No entenc que ens reconeguin el film a nivell internacional i a la mateixa vegada i en plena lluita per la llibertat d'expressió, costi tant que ens programin a Tortosa, per ficar un exemple. no s'entén. A la pel·lícula faig una reflexió sobre la construcció dels estats del futur a través de la memòria històrica, la cooperació internacional i el la busqueda interior, una història de tres exilis que viatja des de 1939 a l'actual franquisme sociològic, emprant els seus propis codis i a través de la present situació a la Mediterrània, amb la crisi existencial com a motor de fons de la trama: La crema de far de Buda durant la Guerra Civil, les conseqüències de la batalla de l'Ebre, l'exili del passat davant la diáspora present del poble siri i el buit interior de la suposada classe mitja. El film interpel·la a la ciutadania, a la seva resposabilitat individual a l'hora de teixir el mapa de llums de les noves democracies europees, dels nous estats del futur".

En un any en distribució "El Periple, la vella llum d'Europa" ha estat Guardonat com a Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Girona 2018. El film ha passat pel Festival Som9 Cinema de Lleida 2018, PriMed 2018 Marsella i va ser millor work in progress al Festival Memorimage de Reus2017, a més de passar per una trentena de sales de cinema de Catalunya i Aragó durant el 2018.

El darrer treball del documentalista i cantantebrenc Màrius Pons és una reflexió sobre la crisi de l'individu l'actual Europa a la vegada que mostra l'origen del franquisme sociològic a través dels drames de les guerres silenciadesi la vulneració dels drets humans dels exiliats.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.