20.5.19

Concentració 19 maig a favor del macoabocador de Riba-roja d'Ebre


El passat diumenge 19 de maig la Plataforma Riba-roja Decideix, en el marc de la Concentració programada davant la Plaça de l'Ajuntament, va fer lectura del manifest. La Plataforma vol destacar que, tot i l'aturada de la Central Nuclear d'Ascó, més de 150 riba-rojans i riba-rojanes es van concentrar a les portes de la Casa de la Vila per reclamar que no se'ns silenciï. Els concentrats reclamen que s'escolti al poble de Riba-roja d'Ebre, ja que consideren que s'està parlant d'un projecte que fa 10 anys que està tramitat i mai abans el territori s'havia expressat en contra com fins ara.

Som Riba-roja d'Ebre i Volem decidir 

Som Riba-roja d'Ebre, un poble de 1100 habitants integrat a la comarca de la Ribera d'Ebre, amb un passat agrícola però un present industrial des de mitjans del segle passat. 

El nostre canvi de model econòmic, d'agrícola a industrial, comença amb iniciatives energètiques (Indústria Electroquímica, Hidroelèctrica, dos reactors nuclears, parcs eòlics i parcs de plaques solars) que van afavorir, i encara avui afavoreixen, tot el país. Des de la comarca de la Ribera d'Ebre actualment es produeix el 90% de l'energia de Catalunya.

 Actualment, al nostre poble hi ha una nova oportunitat d'infraestructura de país: Dipòsit controlat de residus industrials de tipus II (no tòxics) i el Centre de Revalorització de residus de les Valls.

 Aquesta indústria representa pel poble de Riba-roja d' Ebre una oportunitat de creixement que no podem, ni volem, deixar escapar davant l'absència d'alternatives de model econòmic realista i viable tant per a nosaltres com per a tots els pobles veïns de la comarca. 

L'evidència de falta de models econòmics alternatius a l'industrial és la constant despoblació del nostre poble (extensiva a tota la comarca). En tan sols tres anys hem perdut 200 habitants (no famílies) i aquest any no s'espera cap naixement. 

Unes dades que parlen per sí soles i, no deixen marge a la interpretació. A aquestes se li sumen un sentiment d'oblit i abandonament davant la falta d'inversió en carreteres i comunicació que afecta a la vida diària dels nostres veïns. 

Riba-roja d'Ebre vol decidir però sobretot vol viure, i sent realistes, vivim en un país industrial que necessita d'aquest tipus d'infraestructures de gestió de residus. 

Per tant, no entenem com un projecte amb un recorregut de més de 10 anys i, després de la concessió de llicències i permisos per part de la Generalitat, ara la mateixa Generalitat vulgui paralitzar-lo, al·legant que hi ha alternatives econòmiques (agrícoles i turístiques) que nosaltres sabem de primera mà que no existeixen. El poble de Riba- roja d' Ebre  

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.