18.4.19

Unió de Pagesos denuncia que maquinària de l'empresa constructora del macroabocador de Riba-roja d'Ebre va ocasionar diversos danys en el seu pas per un camí sense permís

Unió de Pagesos denuncia que el dilluns 8 d'abril maquinària de gran tonatge de l'empresa encarregada de la construcció del macroabocador de residus industrials de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) va ocasionar diversos desperfectes en plantacions d'oliveres i marges mentre circulava pel camí d'Almatret, que condueix fins on està previst que s'ubiqui el macroabocador.

El sindicat reprova la impunitat i l'arrogància amb la qual van succeir els fets, i es posa al servei de la trentena d'afectats per articular les indemnitzacions pertinents pels danys. Unió de Pagesos argumenta que la maquinària de l'empresa constructora no només va menystenir la impossibilitat de circular pel camí degut a la amplada insuficient de què disposa, sinó que va tirar pel dret enduent-se al seu pas qualsevol cosa que els suposés un obstacle. El sindicat també considera greu el fet que la maquinària de l'empresa constructora circulés impunement pel camí públic sense permís de l'Ajuntament i que la promotora de l'obra no hagués endegat prèviament cap procediment d'exposició pública, ni d'ocupació ni expropiació, i ni tan sols avisés els propietaris.

Davant d'aquests fets, el dilluns 15, l'Ajuntament de Riba-roja va convocar una reunió amb els afectats i representants de l'empresa en la qual aquesta va demanar disculpes als afectats i es va mostrar disposada a pagar els danys que va ocasionar. No obstant això, Unió de Pagesos considera que aquestes no són maneres de procedir i sospita que aquesta pressa per començar les obres es deu a la pressió que tenen l'Ajuntament i l'empresa promotora per acabar l'obra abans no caduqui l'autorització ambiental, el 17 de juliol.

Per altra banda, el dimarts 16, membres de la Plataforma Ribera Digna, de la qual forma part Unió de Pagesos, es van reunir a Tortosa (Baix Ebre) amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i amb delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, per parlar sobre la situació del macroabocador i per transmetre'ls la preocupació davant de l'inici de les obres d'adequació del camí que condueix al mateix macroabocador. Calvet va manifestar una gran preocupació no només pel que estan fent tant l'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antonio Suárez, i la promotora de l'obra, sinó també per la manera en què ho estan fent, irresponsablement, a parer del sindicat.

Per acabar, Unió de Pagesos considera irresponsable el fet que l'alcalde de Riba-roja atorgués, el 4 d'abril, la llicència d'obres a la promotora del projecte, tot i que el mateix conseller de Territori, Damià Calvet, el 20 de març, havia anunciat que paralitzava el projecte per la necessitat de revisar l'autorització ambiental. Justament, per aquest motiu i argumentant "pèrdua de confiança", Calvet va destituir, el 5 d'abril, Suárez del càrrec que també ocupava com a director dels serveis territorials de Territori a les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.