12.4.19

NOTA DE PREMSA DE L'AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC A MÓRA D'EBRE

Davant la notícia apareguda a l'edició digital de 'El País' titulada "La mutua investigada por la Fiscalía pagó 70.400 euros a un alcalde que no iba al trabajo" "Joan Piñol compatibilizó un empleo a media jornada en la mutua con la dedicación exclusiva que tenía en la Diputación de Tarragona" on s'afirma, entre d'altres, que "La Fiscalía ha abierto una investigación en la gestión de Activa Mutua. Para ello, ya ha recabado del Ministerio de Trabajo informes de la Intervención y de la Inspección de trabajo en los que se confirman muchas de las irregularidades denunciadas por un extrabajador en 2017, entre ellas el pago de  obresueldos, gastos indebidos en restaurantes o indemnizaciones ilegales (...) En sendos informes aparece el caso de Joan Piñol, alcalde de Móra d'Ebre, al que Activa supuestamente mantenía en nómina sin acudir al trabajo para que siguiera haciendo tratos con ayuntamientos, la diputación y otros organismos públicos y empresas..."

"En su informe, la Intervención afirma que 'no ha podido obtener evidencia del trabajo que supuestament habría prestado' Piñol, lo que 'parece confirmar la simulación' en su contractación denunciada"

"Piñol pidió la excedencia de Activa el 10 de mayo de 2017, semanas después de que el extrabajador que destapó el caso lo denunciara"

L'Agrupació Local del Partit dels Socialistes (PSC) a Móra d'Ebre, com ja vam fer públic el juny de 2017 en aparèixer les primeres notícies del cas, volem manifestar la nostra preocupació per la investigació de la fiscalia a què està sotmès l'alcalde de Móra d'Ebre, Sr. Joan Piñol. Móra d'Ebre ha d'estar per damunt de qualsevol eventualitat circumstancial que pugui enterbolir el nom i la imatge del nostre poble envers la nostra comarca i el nostre país. La nostra història mil·lenària i la nostra tradició ens avalen. Creiem que davant de tot, cal defensar la presumpció d'innocència de tot càrrec electe fins que no hi hagi uns sentència ferma.

Les remuneracions i les dietes percebudes per l'alcalde, que es detallen a continuació, no han de ser motiu per a prejutjar cap ciutadà ni cap càrrec electe, que dediquen hores i hores en millorar el benestar dels ciutadans, abans que la justícia s'hagi manifestat.

Remuneracions (nòmina i dietes del Sr. Joan Piñol, alcalde de Móra d'Ebre):
- Diputació de Tarragona: 67.124,5 €
- Ajuntament de Móra d'Ebre: 14.300 €
- Dietes (viatges, menjars...) 8.000 € (aprox)
- Mútua activa (2015-17)
(70.438€ : 3 anys = 23.479 €
TOTAL 112.903 €/any

A partir de 2017, cal descomptar el 23.479 € de la Mútua en haver demanat l'excedència, com queda dit anteriorment.

Dit això, com no podia ser d'una altra manera, i com a partit polític amb representació a l'Ajuntament de Móra d'Ebre, ens posem a disposició de la fiscalia per a oferir tota mena d'informació que estigui al nostra abast amb l'objectiu d'aclarir els fets que s'estan investigant.

Móra d'Ebre, 11 d'abril de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.